På denne dag – 24. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

NTB / Scanpix. Kronprins Olav taler i NRK radio, 1933.
1933 - NRK
24. juni 1933 vedtok Stortinget kringkastingsloven, som samlet all kringkastingsvirksomhet i Norge i et statlig selskap, Norsk Rikskringkasting. NRK startet med radiosendinger allerede i 1933, de første ordinære TV-sendingene i Norge kom i 1960. NRK produserte og kringkastet alle programmene. Kilder: SNL, NRK.
Foto: F. Nansen. Henrik Greve Blessing henter algeprøver like ved «Fram» 21. juli 1894.
1893 - Nansens Fram-ekspedisjon forlater Oslo
Fridtjof Nansen ønsket å prøve teorien om at polarisen drev fra Sibir over Polhavet til Grønland. 24. juni 1893 seilte skipet «Fram» fra Oslo. Det kom 22. september inn i isen nord for Sibir, og ble langsomt ført nordvest. Nansen og løytnant Hjalmar Johansen forlot skipet i 1895 for å nå polpunktet med ski. 7. april nådde de 86° 4ʹ n.br., lenger nord enn noe menneske til da. Fram drev aldri over polpunktet, men ekspedisjonen vendte hjem som folkehelter. SNL.
IMDb. Hopalong Cassidy (1952).
1949 - Første fjernsyns-western
TV-seriene med cowboyer og indianere var særlig populære i fjernsynets barndom på 1940- og 50-tallet, men har hatt en renessanse de siste tiår. Figuren Hopalong Cassidy ble skapt i 1904, og figurerte i 66 filmer fra 1935. TV-serien var i første omgang basert på redigerte versjoner av disse. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev