På denne dag – 30. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Jevgenij Krinov. Trær jevnet med jorden etter hendelsen. Bildet er tatt under en sovjetisk vitenskapelig ekspedisjon i 1929.
1908 - Tunguska-hendelsen
En diger eksplosjon rammet nær elven Steinete Tunguska i Russland, og la 2000 km2 skog flatt. Eksplosjonen kan ha vært 1.000 ganger kraftigere enn atombomben over Hiroshima. Det antas at den skyldtes et fragment fra en komet, men intet krater er lokalisert. Det er det største kosmiske nedslaget på jorden i historisk tid. SNL. 
NTB/SCANPIX. President Finnbogadóttir på statsbesøk i Norge i 1981, her sammen med Kong Olav.
1980 - Første folkevalgte kvinnelige statsoverhode
Vigdís Finnbogadóttir ble verdens første demokratisk valgte kvinnelige statsoverhode da hun ble Islands fjerde president i 1980. Hun ble gjenvalgt til hun valgte å gå av i 1996. Finnbogadóttir arbeidet som president aktivt for å fremme Islands identitet og egenart. WikipediaLes også: Islandsk folkevalgt ammet i Alltinget (2016)
Barker, George/New York Public Library. «Blondin krysser Niagara-elven»
1859 - På line over Niagara-fallene
Den franske våghalsen Jean Francois Gravelet (Charles Blondin) ble den første til å krysse like ved Niagarafallene på line. Tauet var 340 meter langt og spent opp 49 meter over vannet. Bedriften gjorde Gravelet berømt, og han gjentok den flere ganger, med variasjoner som å tilberede en omelett underveis, eller bære en mann på ryggen, skriver Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev