Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1908 - Tunguska-hendelsen

Jevgenij Krinov. Trær jevnet med jorden etter hendelsen. Bildet er tatt under en sovjetisk vitenskapelig ekspedisjon i 1929.

1908 - Tunguska-hendelsen

En diger eksplosjon rammet nær elven Steinete Tunguska i Russland, og la 2000 km2 skog flatt. Eksplosjonen kan ha vært 1.000 ganger kraftigere enn atombomben over Hiroshima. Det antas at den skyldtes et fragment fra en komet, men intet krater er lokalisert. Det er det største kosmiske nedslaget på jorden i historisk tid. SNL. 

1980 - Første folkevalgte kvinnelige statsoverhode

NTB/SCANPIX. President Finnbogadóttir på statsbesøk i Norge i 1981, her sammen med Kong Olav.

1980 - Første folkevalgte kvinnelige statsoverhode

Vigdís Finnbogadóttir ble verdens første demokratisk valgte kvinnelige statsoverhode da hun ble Islands fjerde president i 1980. Hun ble gjenvalgt til hun valgte å gå av i 1996. Finnbogadóttir arbeidet som president aktivt for å fremme Islands identitet og egenart. WikipediaLes også: Islandsk folkevalgt ammet i Alltinget (2016) 

1859 - På line over Niagara-fallene

Barker, George/New York Public Library. «Blondin krysser Niagara-elven»

1859 - På line over Niagara-fallene

Den franske våghalsen Jean Francois Gravelet (Charles Blondin) ble den første til å krysse like ved Niagarafallene på line. Tauet var 340 meter langt og spent opp 49 meter over vannet. Bedriften gjorde Gravelet berømt, og han gjentok den flere ganger, med variasjoner som å tilberede en omelett underveis, eller bære en mann på ryggen, skriver Wikipedia.