På denne dag – 29. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Faksimile fra Arbeiderbladet 8. oktober 1966. Annonse for boken.
1967 - Uten en tråd
Jens Bjørneboes roman «Uten en tråd» ble dømt som utuktig skrift i Oslo byrett, og utløste en stor kulturdebatt. Boken ble avertert som «Norges første erotiske roman». Bjørneboe sa i retten at boken var ment som en parodi, for å skape debatt om pornografi i Norge. Boka ble beslaglagt av politiet, dømt som utuktig 29. juni og inndratt. Likefullt kan vi i dag lese den hos Nasjonalbiblioteket. Kilder: NRK.
C.W. Hodges/Folger Shakespeare Library. Plantegning over Globe-teateret basert på arkeologiske og historiske kilder.
1613 - Shakespeares teater brenner
Globe Theatre i London tok fyr under en oppsetning av stykket Henrik 8. En teaterkanon gjorde at det begynte å brenne i bjelker og tak. Globe var oppført av William Shakespeares teaterkompani i 1599. En moderne rekonstruksjon åpnet i 1997. Kilde: WikipediaSe video: Gjorde historisk Shakespeare-funn ved tilfeldighet (2015)
Scanpix/AP. Daværende Apple-sjef Steve Jobs viste frem iPhone for første gang under MacWorld-konferansen i San Francisco i januar 2007.
2007 - Første iPhone
Apple Inc. lanserte 29. juni 2007 sin første smarttelefon, iPhone, i USA. Brukervennligheten, datakraften og populariseringen av touch-skjermer ble del av arven fra denne modellen. Oppfølgeren iPhone 3G kom bare et år etter. Kilde: WikipediaLes også: Ti år med iPhone (2017)

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev