På denne dag – 28. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Karl Tröstl?/Europeana/Wikimedia (CC BY-SA 3.0). Paret fotografert fem minutter før attentatet.
1914 - Skuddene i Sarajevo
28. juni 1914 ble erkehertug Franz Ferdinand av Østerrike, den østerriksk-ungarske tronarvingen, og hustruen Sophie skutt og drept i Sarajevo. Attentatet ledet til første verdenskrig, da Østerrike-Ungarn stilte ultimatum til Serbia. Fra ABC Nyheters arkiv: Krigen som endret verden
Johnston, John S./Detroit Publishing/Library of Congress. 635 mennesker mistet livet da D/S Norge forliste i 1904.
1904 - D/S Norges forlis
Danskeide D/S Norges forlis ved Rockall vest for Skottland var den største sivile skipskatastrofen i Atlanterhavet inntil Titanics forlis i 1912. Damp- og seilskipet seilte emigrantruten fra Stettin via København, Oslo og Kristiansand til New York. Skipet hadde 795 om bord, men livbåter kun til 250. 635 omkom, rundt 225 var norske. Blant de overlevende var dikteren Herman Wildenvey. SNL.
Scanpix/AP Photo. Arkivfoto fra tredje runde i WBAs tungvektskamp i Las Vegas 28. juni 1997.
1997 - Tok en Tyson
En VM-match i tungvektsboksing ble avbrutt på besynderlig vis da Mike Tyson tok en jafs av Evander Holyfields øre, og spyttet det ut i ringen. Kampen fant sted i Las Vegas. Tyson ble diskvalifisert, og utestengt fra boksing i halvannet år. Kilde: NTB. Les også: Muhammad Ali, en av tidenes beste boksere, er død (arkiv, 2016)

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev