På denne dag – 4. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Marvel Comics. I dag fyller den amerikanske superhelten Captain America 100 år.
1917 - Steve Rogers blir født
I dag fyller den amerikanske superhelten Captain America 100 år, vel å merke innen rammene av «Marvel-universet». Captain Americas alter ego Steve Rogers ble i tegneseriens kronologi født 4. juli, selvsagt USAs nasjonaldag, 1917, som sønnen til irske immigranter. Tegneseriebladet om den patriotiske amerikaneren kom først ut under andre verdenskrig. Kilde: Wikipedia / Dagsavisen.no.
Wikimedia Commons. Emigrasjonen fra Norge til Amerika startet i 1825 med skipet Restauration.
1825 - Sluppefolkene utvandrer fra Norge
På denne dato i 1825 seiler et norsk utvandrerfølge fra Stavanger til Amerika om bord på sluppen Restauration. Følget, som bestod av 52 personer, regnes som fortroppen for den norske utvandringen til Amerika. Ett barn ble født om bord under overfarten, så da gruppen ankom New York 9. oktober samme år, var de 53 totalt. Kilde: snl.no.
CERN / AP. Partikkelen Higgs-bosonet blir funnet av forskere ved CERN i Sveits.
2012 - Partikkelen Higgs-bosonet blir funnet
Letingen etter Higgs' boson hadde pågått siden 1964, da forskerne ved CERN-laboratoriet i Sveits i 2012 kunne fortelle at de hadde funnet den legendariske partikkelen. Forskerne mener partikkelen kan besvare mysteriet om hvorfor universet i det hele tatt har masse. Les også: Higgs og Englert får nobelprisen i fysikk

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev