På denne dag – 3. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

University of Pittsburgh. Geirfuglen var en 80 cm høy fugl som visstnok smakte godt.
1844 - Siste spiker i kista for Geirfuglen
Geirfuglen var en 80 cm høy fugl i alkefamilien som ble utryddet fra jordens overflate på midten av 1800-tallet. Det siste paret som ruget på et egg ble drept på den islandske øya Eldey den 3. juli 1844, da Jon Brandsson og Sigurdur Islefsson vred om nakken på begge foreldrene, og Ketil Ketilsson ved et uhell trampet i stykker egget. Les også: Geirfuglens siste håp
Wikimedia Commons. 298 personer mister livet da USA skyter ned et iransk passasjerfly.
1988 - USA skyter ned iransk passasjerfly
298 personer mister livet da et iransk passasjerfly blir skutt ned av det amerikanske kripsskipet USS Vincennes i Persiabukten. Det ble senere innrømmet at nedskytingen skyldtes en feil fra den amerikanske marinens side, og at de trodde flyet var et jagerfly. Mye av informasjonen rundt dette er fortsatt hemmelighetsstemplet. Iran mener nedskytningen var et bevisst massemord. Kilder: Wikipedia / NTB / VG.
Wikimedia Commons. Slaget ved Gettysburg kostet rundt 50.000 menneskeliv.
1863 - Slaget ved Gettysburg
Slaget ved Gettysburg, 1.–3. juli 1863, regnes som vendepunktet i den amerikanske borgerkrigen. Det blodige slaget foregikk over tre dager i juli 1863. Unionen gikk seirende ut av slaget mot sørstatene. Kampene kostet rundt 50.000 menneskeliv. Les også: Vakre landskap med blodig historie

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev