Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1962 - Suppe i sentrum

Yusuke Kawasaki/Flickr (CC BY 2.0). Campbell's Soup Cans fotografert ved MoMA i New York.

1962 - Suppe i sentrum

«Campbell's Soup Cans» av den amerikanske kunstneren Andy Warhol ble først utstilt 9. juli 1962. Verket består av 32 lerret med mål 51x41 cm, der hvert motiv er en av boksene til suppeprodusenten Campbell. Verket banet vei for popkunsten. En variant av ett suppebilde gikk for 11,8 millioner dollar på en auksjon i 2006. Les også: La igjen pussig Warhol-drodling på månen

1990 - Kaptein Sabeltann inntar Kjuttaviga

Scanpix/M. Holm. Kaptein Sabeltann med skumle venner, ombord i sjørøverskipet «Den sorte dame».

1990 - Kaptein Sabeltann inntar Kjuttaviga

«Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga» hadde urpremiere i Dyreparken i Kristiansand. Det har vært forestillinger med sjørøverkapteinen til Terje Formoe nesten hvert år siden. Kaptein Sabeltann er en av de største kommersielle suksessene innen barneunderholdning i Norge. I 2015 hadde Kaptein Sabeltann AS et overskudd på 2,6 millioner før skatt. E24, Wikipedia.

1962 -  Blowin' in the Wind

BobDylanTV/YouTube. Dylan fremfører «Blowin' in the Wind» live i 1963.

1962 -  Blowin' in the Wind

Bob Dylan spilte inn låta Blowin' in the Wind, som var med på gjennombrudds-albumet The Freewheelin' Bob Dylan året etter. Teksten reiser tvetydige spørsmål ved begrep som fred, krig og frihet. Sangen kom med i Grammy Hall of Fame i 1994, og var på Rolling Stone Magazines liste over «De 500 største sangene noen gang» i 2004. Se Dylans live-fremføring (1963).