På denne dag – 8. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Vandyk (London), Det kongelige hoffs fotoarkiv. Kong Haakon 1942.
1940 - Kongens (andre) nei
I en radiotale fra London avslo Kong Haakon anmodningen fra Stortingets presidentskap i Norge om å abdisere. Han sa forespørselen var resultat av tysk maktbruk, og at hans regjering hadde fått enstemmig tillit ved Elverum. Det første «Kongens nei» var svar til en tysk utsending som ville at kongen skulle utnevne Vidkun Quisling til statsminister. SNL. Les talen her.
Scanpix/AP. Atlantis fyker avgårde fra Kennedy Space Center i Florida, 8. juli 2011.
2011 - Siste ferd for romferge-programmet
Oppskytingen av Atlantis 8. juli 2011 markerte slutten for det amerikanske romfergeprogrammet. Skipene hadde vært i tjeneste siden 1981, og brakte astronauter og forsyninger til rommet. Det ble bygget seks romferger, to ble ødelagt i katastrofale ulykker (1986 og 2003). Wikipedia. Les også: Jenta som ville bli romfarer
Carl Neumann (1833-1891)/Wikimedia. «Tordenskiold i Dynekilen»
1716 - Slaget i Dynekilen
Den store nordiske krig: Peter Wessel Tordenskiold ødela en svensk flåte på vei til Svinesund med utstyr til Karl 12s hær ved Halden. Tordenskiold hadde 7 skip, og nedkjempet de 29 svenske skipene på fem timer, skriver SNL. Karl 12. måtte avbryte felttoget i Norge. Han gjorde et nytt fremstøt to år senere.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev