På denne dag – 10. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Ukjent fotograf, via Nb.no. Det andre Holmenkollen turisthotell, som brant i 1914.
1914 - Holmenkollen Turisthotel brenner
Hotellet lå nær Holmenkollbakken i det daværende Kristiania, og brant etter lynnedslag. Det særegne bygget var tegnet av Ole A. Sverre. Flere kjente norske kunstnere bidro til utsmykningen. Hotellet ble oppført 1895, etter at det første Holmenkollen Turisthotel også brant. Wikipedia. Les også: Brannene som endret Norge
Wikimedia. Offisiell versjon av riksvåpenet, 10. juli 1844.
1844 - Riksløven blir offisiell
For første gang ble det norske riksvåpenet lovfestet ved en kongelig resolusjon, under Kong Oscar I. Samtidig ble det innført felles unionsvåpen for Norge og Sverige. Bruken av en løve med øks i norske, kongelige heraldiske symbol skriver seg til 1280-tallet eller tidligere. Wikipedia.
Ukjent, via Wikimedia. Meher Baba fotografert i Ahmednagar i 1926.
1925 - Stillhetens dag
Den indiske mystikeren Meher Baba innledet taushetsløftet han holdt til sin død i 1969. Baba fikk tilhengere også i Vesten under sine besøk. Hitlåta «Don't Worry, Be Happy» (1988) brukte et av hans sitater. Ifølge Babas lære er universet en forestilling, og Gud det eneste som finnes. Hver sjel er Gud på reise gjennom fantasien, for å innse egen guddommelighet. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev