Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1914 - Holmenkollen Turisthotel brenner

Ukjent fotograf, via Nb.no. Det andre Holmenkollen turisthotell, som brant i 1914.

1914 - Holmenkollen Turisthotel brenner

Hotellet lå nær Holmenkollbakken i det daværende Kristiania, og brant etter lynnedslag. Det særegne bygget var tegnet av Ole A. Sverre. Flere kjente norske kunstnere bidro til utsmykningen. Hotellet ble oppført 1895, etter at det første Holmenkollen Turisthotel også brant. Wikipedia. Les også: Brannene som endret Norge

1844 - Riksløven blir offisiell

Wikimedia. Offisiell versjon av riksvåpenet, 10. juli 1844.

1844 - Riksløven blir offisiell

For første gang ble det norske riksvåpenet lovfestet ved en kongelig resolusjon, under Kong Oscar I. Samtidig ble det innført felles unionsvåpen for Norge og Sverige. Bruken av en løve med øks i norske, kongelige heraldiske symbol skriver seg til 1280-tallet eller tidligere. Wikipedia.

1925 - Stillhetens dag

Ukjent, via Wikimedia. Meher Baba fotografert i Ahmednagar i 1926.

1925 - Stillhetens dag

Den indiske mystikeren Meher Baba innledet taushetsløftet han holdt til sin død i 1969. Baba fikk tilhengere også i Vesten under sine besøk. Hitlåta «Don't Worry, Be Happy» (1988) brukte et av hans sitater. Ifølge Babas lære er universet en forestilling, og Gud det eneste som finnes. Hver sjel er Gud på reise gjennom fantasien, for å innse egen guddommelighet. Wikipedia.