På denne dag – 13. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Maleri av Jean-Léon Gérôme (1866). Cæsar innledet et forhold til Egypts dronning Kleopatra i år 48 f.Kr.
100 f.Kr. - Gaius Julius Cæsar født
Cæsar var en av den romerske republikkens ledende politikere og hærførere. Han la grunnlaget for keiserdømmet, og familienavnet ble tittel for keiserne (og ga oss ord som tsar og keiser. Måneden juli er også oppkalt etter ham). Han lot seg utnevne til diktator på livstid, og reformerte Romerriket. Ved et senatsmøte i Roma ble han i 44 f.Kr. stukket ihjel av en gruppe republikanere. SNL.
Scanpix/AP Photo. Tina Turner og Mick Jagger sammen på scenen under Live Aid i Philadelphia 13. juli 1985.
1985 - Live Aid
Store stadionkonserter i London og Philadelphia til inntekt for sultrammede i Etiopia. TV-sendingen nådde et globalt publikum på 1,9 milliarder i 150 land, og et stjernegalleri av datidens artister opptrådte. Det ble samlet inn ca. 150 millioner pund direkte fra konsertene. Live Aid var organisert av Bob Geldof og Midge Ure. Wikipedia.
Scanpix/Reuters. Storbritannias tidligere statsminister David Cameron.
2016 - Cameron går av etter Brexit
Cameron var statsminister i Storbritannia for de konservative fra 2010-2016. Han lovet en folkeavstemning om fortsatt EU-medlemskap etter nye forhandlinger med unionen, selv om han var EU-tilhenger. Etter at nei-siden vant i folkeavstemningen 23. juni 2016 gikk Cameron av, og ble etterfulgt av Theresa May. Les også: Hvor går Europa etter Brexit? (januar 2017)

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev