På denne dag – 12. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Via Wikimedia. Det norske landslaget under Sommer-OL 1912 i Stockholm.
1908 - Norge taper første landskamp i fotball
Tre år etter unionsoppløsningen var det duket for vennskapskamp mot Sveriges herrelag i fotball, i Göteborg. Ni av de norske spillerne kom fra Oslo-klubben Mercantile, som hadde blitt norgesmestere året før. Den historiske kampen begynte bra for det norske laget, men endte med 11-3 til svenskene. Wikipedia.
Adolph Tidemand/Wikimedia. Henrik Wergeland på sykeleiet (1845).
1845 - Henrik Wergeland flyver fri
«Gyldenlak, før Du din Glands har tabt/ da er jeg Det hvoraf Alt er skabt.» Wergeland døde som en fattig 37-åring i Pilestredet i Christiania. Han var berømt for sin romantiske poesi og folkeopplysning. Til min Gyldenlak (fragmentet) var et av hans siste dikt. SNL.
Wolff/Altvater/BArch. Tyske stridsvogner under «Operation Zitadelle».
1943 - Slaget ved Prokhorovka
Slaget ved Prokhorovka ble utkjempet 87 km sørøst for Kursk i Sovjetunionen under andre verdenskrig. Stridsvognene til Den røde hær angrep SS-Panzer-korpset til tyske Wehrmacht i et av de største stridsvognslagene i militærhistorien. Kampene var del av det større «Slaget om Kursk». Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev