På denne dag – 14. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Jean-Pierre Houël/Bibliothèque nationale de France. Stormingen av Bastillen.
1789 - Stormingen av Bastillen
14. juli 1789 brøt det ut opptøyer i Paris, og de revolusjonære krevde å få utlevert våpenlageret i festningen Bastillen. Vaktene ga seg etter få timers kamp, og mengden stormet fengselet og drepte offiserene. Stormingen av fengselet ble et viktig symbol under den franske revolusjonen, og markeres som Frankrikes nasjonaldag. SNL.
Nasa/New Horizons. Sammensatt bilde av Pluto og månen Charon.
2015 - New Horizons passerer Pluto
Nasa-sonden New Horizons var den første ekspedisjonen til Pluto-systemet, og gjennomførte en seks måneders studie av dvergplaneten og dens måner i 2015. New Horizons var nærmest Pluto 14. juli. Det ble påvist store isfjell, og sendt tilbake de mest detaljerte bildene vi har hatt av Pluto og månene. Les også: Flytende fjell og isvulkaner
Scanpix/AP. Salvadoranske soldater retter sine våpen mot Honduras, 15. juli 1969.
1969 - «Fotballkrigen»
Det var allerede sterke spenninger mellom El Salvador og Honduras da det brøt ut opptøyer i etterkant av kvalifiseringskamper til verdenscupen. 14. juli 1969 angrep salvadoranske styrker Honduras. Bakgrunnen var spørsmål om jordreform i Honduras og demografiske endringer i El Salvador. Våpenhvilen ble fremforhandlet 18. juli, men spenningene vedvarer. SNL, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev