På denne dag – 24. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Nixon og Khrusjtsjov diskuterer i en modell av et amerikansk forstadshjem. Scanpix/AP.
1959 - Nixon og Khrusjtsjovs kjøkkendebatter
Sovjet og USA avholdt gjensidige kulturutstillinger. I juli 1959 var USAs visepresident Richard Nixon til stede ved åpningen av amerikanernes utstilling i Moskva, og ga Sovjets statsminister Nikita Khrusjtsjov en rundtur. Det ble livlige utvekslinger om fordeler og ulemper ved kapitalisme og kommunisme, omgitt av amerikanske forbruksvarer. Wikipedia.
Støvstorm nærmer seg Stratford, Texas i april 1935. Foto: NOAA George E. Marsh Album.
1935 - Dust Bowl på sitt heteste
Heten under miljøkrisen Dust Bowl i USA på 1930-tallet nådde et toppunkt i flere byer, med temperaturer opp mot 43 grader i Chicago og 40 i Milwaukee, nord i USA. Dust Bowl rammet hovedsakelig Midtvesten, og var preget av tørke og voldsom vinderosjon. Miljøkatastrofen forlenget den økonomiske krisen på tredvetallet. Wikipedia.
Inka-palasset i 1912, etter større ryddearbeider, men før moderne rekonstruksjonsarbeid. Foto: Hiram Bingham III, via Wikimedia.
1911 - Machu Picchu gjenoppdages
«Jeg vet om noen utmerkede ruiner», sa vertshuseier Melchor Arteaga til den amerikanske oppdageren Hiram Bingham. De tok seg til Machu Picchu, overgrodd og nærmest glemt siden inkaene forlot stedet i 1572, etter den spanske erobringen. I dag er ruinene i Peru et av de mest kjente uttrykkene for inkaenes kultur. Wikipedia. Les også: Machu Picchus nabo

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev