Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1959 - Nixon og Khrusjtsjovs kjøkkendebatter

Nixon og Khrusjtsjov diskuterer i en modell av et amerikansk forstadshjem. Scanpix/AP.

1959 - Nixon og Khrusjtsjovs kjøkkendebatter

Sovjet og USA avholdt gjensidige kulturutstillinger. I juli 1959 var USAs visepresident Richard Nixon til stede ved åpningen av amerikanernes utstilling i Moskva, og ga Sovjets statsminister Nikita Khrusjtsjov en rundtur. Det ble livlige utvekslinger om fordeler og ulemper ved kapitalisme og kommunisme, omgitt av amerikanske forbruksvarer. Wikipedia.

1935 - Dust Bowl på sitt heteste

Støvstorm nærmer seg Stratford, Texas i april 1935. Foto: NOAA George E. Marsh Album.

1935 - Dust Bowl på sitt heteste

Heten under miljøkrisen Dust Bowl i USA på 1930-tallet nådde et toppunkt i flere byer, med temperaturer opp mot 43 grader i Chicago og 40 i Milwaukee, nord i USA. Dust Bowl rammet hovedsakelig Midtvesten, og var preget av tørke og voldsom vinderosjon. Miljøkatastrofen forlenget den økonomiske krisen på tredvetallet. Wikipedia.

1911 - Machu Picchu gjenoppdages

Utsikt over inka-palasset Machu Picchu i 1912, etter større ryddearbeider, men før moderne rekonstruksjonsarbeid. Foto: Hiram Bingham III, via Wikimedia.

1911 - Machu Picchu gjenoppdages

«Jeg vet om noen utmerkede ruiner», sa vertshuseier Melchor Arteaga til den amerikanske oppdageren Hiram Bingham. De tok seg til Machu Picchu, overgrodd og nærmest glemt siden inkaene forlot stedet i 1572, etter den spanske erobringen. I dag er ruinene i Peru et av de mest kjente uttrykkene for inkaenes kultur. Wikipedia. Les også: Machu Picchus nabo