På denne dag – 23. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Norges stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve mottar kapitulasjonsbrevet i 1677. Detalj fra gobelin ved Rosenborg Slott i København. Via Wikimedia.
1677 - Karlsten festning faller til Gyldenløve
Den skånske krig mellom Danmark-Norge og Sverige varte fra 1675 til 1679. Norske styrker spilte en viktig rolle i krigen, som ved beleiringen av Karlsten festning i Marstrand 6-23. juli 1677, ledet av Ulrik Frederik Gyldenløve. Svenskene ga opp forsvaret, men den danske hærens felttog i Skåne endte til slutt med nederlag. SNL, Wikipedia.
Hale-Bopp på kveldshimmelen over Berlin i mars 1997. Scanpix/AP.
1995 - Husker du Hale-Bopp?
Hale-Bopp-kometen ble oppdaget 23. juli 1995, og viste seg å bli en av de mest lyssterke kometene sett fra jorden på flere tiår. Den er trolig forrige årtusens mest observerte komet. Hale-Bopp kunne ses med det blotte øye i 18 måneder fra 1996 til 1997, en ny rekord etter den store kometen av 1811. SNL, Wikipedia.
Alf Prøysen på Prestvegen 1967. Foto: Ivar Aaserud/Aktuell/Scanpix
1914 - Alf Prøysen født
Prøysen (1914-1970) var en norsk visesanger og forfatter fra Ringsaker. Etter gjennombruddet med Drengestu'viser (1948) ble han raskt en av Norges sentrale visekunstnere. Han hadde samarbeid med flere norske komponister, og et mangfoldig virke i NRK, blant annet på Barnetimen for de minste. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev