På denne dag – 22. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Førstehjelp i Akersgata etter at bomben gikk av. Foto: Berit Roald / Scanpix
2011 - Terrorangrepene i Oslo og på Utøya
Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massedrapet ved AUFs sommerleir på Utøya i Buskerud var de verste terrorhandlingene i Norge etter andre verdenskrig. 77 ble drept, og mange hardt skadd. Gjerningsmannen var høyreekstremisten Anders Behring Breivik, som i dag soner en dom på 21 års forvaring i Skien fengsel.
Hønefossen (Begnavassdraget) under 20-årsflommen i juli 2007. Under Storofsen var den trolig betydelig større. Foto: T. Bjørnstad/Wikimedia (CC BY 2.5).
1789 - Storofsen på sitt verste
Storofsen var en flomkatastrofe i flere sørnorske dalfører 21-23. juli 1789. I Gudbrandsdalen og Østerdalen regnes Storofsen som den største naturkatastrofen i Norge etter Svartedauden. Store arealer ble lagt øde, tusenvis av husdyr druknet og 63 mennesker omkom. Vannstanden i Mjøsa steg ti meter over det normale.
Arne Næss blir møtt av sin datter på Fornebu lufthavn etter retur fra den andre ekspedisjonen i 1964. Scanpix/NTB-foto.
1950 - Professor Næss til topps på Tirich Mir
En Himalaya-ekspedisjon ledet av professor Arne Næss, besteg for første gang vesttoppen av Tirich Mir-fjellet i Hindukush (7690 meter). Næss ledet i 1964 en ekspedisjon med mål om å bestige østtoppen. Tirich Mir er det høyeste fjellet i Pakistan. Næss hadde stor betydning for norsk klatresport, både ved nye klatremetoder og mange krevende førstebestigninger. Kilde: SNL

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev