På denne dag – 21. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Oslo byarkiv - oslobilder.no (CC by-sa). Det ble forbudt å stå på trikken, fordi folk protesterte mot nazister ved å nekte å sitte med dem.
1944 - Frontkjempere «mobbet» på Oslo-trikken
Det nazistiske Statspolitiet mottok klokken 10.18 en klage fra to frontkjempere som hevdet seg «trakassert» på trikken. Folk protesterte mot naziregimet bl.a. ved å nekte og sitte ved siden av nazister på trikken. Det ble derfor innført påbud om å sitte hvis det var ledige plasser. Les mer om episodene i serien «Krigssommeren».
En av de tiltalte kvinnene ankommer retten i Oslo, 15. januar 1974. Foto NTB/Scanpix.
1973 - Mossad-drapet på Lillehammer
Marokkanske Ahmed Bouchikhi ble skutt og drept på Lillehammer av etterretningsagenter fra israelske Mossad. De forvekslet ham med den antatte lederen av den palestinske terrorgruppen Svart September, som drepte 11 israelske sportsutøvere under München-OL i 1972. I rettsaken ble én frikjent og fem dømt til 1-5 års fengsel. De dømte ble benådet etter kort soning. SNL.
Store Skagastølstind. Foto: Erik Eskedal/Flickr (CC BY 2.0).
1876 - Til topps på Store Skagastølstind
Briten William Cecil Slingsby bestigning av Store Skagastølstind regnes som «starten på norsk fjellsport». Tinden er med sine 2406 meter det høyeste fjellet i Hurrungane i Vest-Jotunheimen, og Norges tredje høyeste fjell. Første vinterbestigning av toppen skjedde påsken 1923. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev