Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1981 - «Video Killed The Radio Star»

De første bildene som ble vist på MTV var en montasje fra månelandingen med Apollo 11. Via Wikimedia.

1981 - «Video Killed The Radio Star»

MTV begynte sine sendinger med musikkvidoen «Video Killed The Radio Star» av The Buggles. Kanalen hadde i en årrekke stor betydning for popmusikken og musikkvideoenes utvikling. Etter hvert fikk musikk mindre av sendetiden, til fordel for underholdningsprogram og «realityserier». I 2016 annonserte kanalen en nysatsing på musikk. Her har artisten Beck laget en trall om MTV.

1936 - Hitlers OL

Amerikanske Jesse Owens tok fire gull i lengdehopp og sprint, flest medaljer for en enkeltutøver under Berlin-OL. Scanpix/AP.

1936 - Hitlers OL

Adolf Hitler åpnet Sommer-OL i Berlin. Hitler så OL som en propagandabegivenhet for sin regjering og nazistisk ideologi, og det ble oppført en rekke nye bygninger og arenaer før lekene. Tyske jødiske idrettsutøvere ble nektet å delta eller fikk sin deltakelse sabotert. Det var de første fjernsyns-sendte lekene. Wikipedia.

2012 - Ny nynorsk rettskriving

Den klassiske gule nynorskordlista måtte oppdaterast etter den nye rettskrivinga i 2012. Omslag: Det Norske Samlaget.

2012 - Ny nynorsk rettskriving

Den gjeldande rettskrivinga for nynorsk trer i kraft. Reforma inneber at skiljet mellom hovudformer og «klammeformer» i ordboka blir oppheva. I-endingar (som i «soli») forsvinn, medan ord som «dokker» og «å svømme» kjem inn. Wikipedia. Frå Framtida.no: Dette er den nye nynorsken