På denne dag – 1. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

De første bildene som ble vist på MTV var en montasje fra månelandingen med Apollo 11. Via Wikimedia.
1981 - «Video Killed The Radio Star»
MTV begynte sine sendinger med musikkvidoen «Video Killed The Radio Star» av The Buggles. Kanalen hadde i en årrekke stor betydning for popmusikken og musikkvideoenes utvikling. Etter hvert fikk musikk mindre av sendetiden, til fordel for underholdningsprogram og «realityserier». I 2016 annonserte kanalen en nysatsing på musikk. Her har artisten Beck laget en trall om MTV.
Amerikanske Jesse Owens tok fire gull i lengdehopp og sprint, flest medaljer for en enkeltutøver under Berlin-OL. Scanpix/AP.
1936 - Hitlers OL
Adolf Hitler åpnet Sommer-OL i Berlin. Hitler så OL som en propagandabegivenhet for sin regjering og nazistisk ideologi, og det ble oppført en rekke nye bygninger og arenaer før lekene. Tyske jødiske idrettsutøvere ble nektet å delta eller fikk sin deltakelse sabotert. Det var de første fjernsyns-sendte lekene. Wikipedia.
Den klassiske gule nynorskordlista måtte oppdaterast etter den nye rettskrivinga i 2012. Omslag: Det Norske Samlaget.
2012 - Ny nynorsk rettskriving
Den gjeldande rettskrivinga for nynorsk trer i kraft. Reforma inneber at skiljet mellom hovudformer og «klammeformer» i ordboka blir oppheva. I-endingar (som i «soli») forsvinn, medan ord som «dokker» og «å svømme» kjem inn. Wikipedia. Frå Framtida.no: Dette er den nye nynorsken

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev