Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1993 - Første partnerskap i Oslo Rådhus

Wenche Lovsow og Karen Christine Friele var blant de første som inngikk partnerskap i Oslo Rådhus, 6. august 1993. Foto:Pål Hansen / Scanpix

1993 - Første partnerskap i Oslo Rådhus

Aktivist og forfatter Karen-Christine Friele og hennes partner Wenche Lowzow var blant de første som inngikk partnerskap i Oslo Rådhus etter at lov om partnerskap ble innført i 1993. Ved endring av av ekteskapsloven i 2008 ble det gitt adgang til å inngå ekteskap for personer av samme kjønn i Norge, og den tidligere partnerskapsloven ble opphevet. Kilde: SNL.

1991 - «Vi jobber med noe vi kaller WorldWideWeb»

1991 - «Vi jobber med noe vi kaller WorldWideWeb»

Informatikeren Tim Berners-Lee hadde en tid utforsket potensialet i å lenke sammen informasjon over internett med hyperlenker. 6. august 1991 fortalte han om prosjektet «WorldWideWeb» på en diskusjonsgruppe om hypertekst, og lenket til info.cern.ch, den første prototypen på en «nettside». Wikipedia.

1945 - Bomben over Hiroshima

Hiroshima-overlevende med strålingsskader på beina. Wikimedia/National Museum of Health & Medicine. (CC BY 2.0)

1945 - Bomben over Hiroshima

USA angrep byen Hiroshima i Japan med en atombombe. 70.000 ble drept umiddelbart, innen året var omme hadde stråling og senskader kostet til sammen 90-160.000 livet. 70 prosent av bygningene i byen ble ødelagt. (Wikipedias tall). 9. august slapp amerikanerne det andre, foreløpig siste, atomvåpenet brukt i krig over Nagasaki. Les også: Hvordan ville det sett ut om Hiroshima-bomben «Little Boy» traff din by?