På denne dag – 6. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Wenche Lowsow og Karen Christine Friele i Oslo Rådhus 6. august 1993. Foto: Pål Hansen / Scanpix
1993 - Første partnerskap i Oslo Rådhus
Aktivist og forfatter Karen-Christine Friele og hennes partner Wenche Lowzow var blant de første som inngikk partnerskap i Oslo Rådhus etter at lov om partnerskap ble innført i 1993. Ved endring av av ekteskapsloven i 2008 ble det gitt adgang til å inngå ekteskap for personer av samme kjønn i Norge, og den tidligere partnerskapsloven ble opphevet. Kilde: SNL.
Fra Tim Berners-Lees post om World Wide Web-prosjektet i UseNet-gruppen alt.hypertext 6. august 1991.
1991 - «Vi jobber med noe vi kaller WorldWideWeb»
Informatikeren Tim Berners-Lee hadde en tid utforsket potensialet i å lenke sammen informasjon over internett med hyperlenker. 6. august 1991 fortalte han om prosjektet «WorldWideWeb» på en diskusjonsgruppe om hypertekst, og lenket til info.cern.ch, den første prototypen på en «nettside». Wikipedia.
Hiroshima-overlevende med strålingsskader på beina. Wikimedia/National Museum of Health & Medicine. (CC BY 2.0)
1945 - Bomben over Hiroshima
USA angrep byen Hiroshima i Japan med en atombombe. 70.000 ble drept umiddelbart, innen året var omme hadde stråling og senskader kostet til sammen 90-160.000 livet. 70 prosent av bygningene i byen ble ødelagt. (Wikipedias tall). 9. august slapp amerikanerne det andre, foreløpig siste, atomvåpenet brukt i krig over Nagasaki. Les også: Hvordan ville det sett ut om Hiroshima-bomben «Little Boy» traff din by?

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev