På denne dag – 4. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

NTB arkiv. Fra høsten '44 ble det opprettet leire for Milorg flere steder, hvor det ble gitt opplæring i sabotasje og våpenbruk.
1944 - For mange gutter på skauen
4. august 1944 kl. 11.40 etterlyste Statspolitiet i Kristiansand Carl A. Wendt (21). De var redd han forsøkte å flykte til Sverige. På dette tidspunktet var det «for mange gutter på skauen». Bare i Oslo-området antas det at 6.500 gutter lå i dekning for å unngå Arbeidstjenesten. Les mer om problemene det skapte for motstanden, i serien «Krigssommeren».
På Gibraltars 6,7 km2 finner man 32.000 innbyggere, en britisk marinebase og berberaper, de eneste viltlevende apene i Europa. Scanpix/AP.
1704 - Gibraltar erobret av britiske og nederlandske styrker
Under den spanske arvefølgekrig, ble Gibraltar erobret av britiske og nederlandske styrker. Det lille territoriet sør på Den iberiske halvøy tilfalt England ved Utrecht-freden i 1713, og er fremdeles en britisk kronkoloni. Under andre verdenskrig spilte Gibraltar en viktig rolle for de alliertes krigføring i Middelhavet. Spania har i etterkrigstiden opprettholdt sitt krav på halvøya. SNL.
Folk sov i kø for å sikre seg billetter til Armstrongs Oslo-konsert på Colosseum kino høsten 1952. Foto: Aktuell/Scanpix.
1901 - Louis Armstrong født
Den amerikanske jazzmusikeren Louis Armstrong (1901-1971) ble født i New Orleans. I 1927 dannet han sitt eget orkester i Chicago, og siden ble han stadig mer kjent. Han opptrådte første gang i Oslo i 1933, og besøkte Norge ved flere anledninger. Hør hans fremføring av «They Can't Take That Away From Me» med Ella Fitzgerald hos Spotify. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev