På denne dag – 3. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

I romersk mytologi var Merkur gudenes sendebud og sjelenes veiviser til underverdenen. Foto: NASA.
2004 - Messenger til Merkur
Nasas Messenger-sonde skytes opp for å kartlegge solsystemets innerste planet, Merkur. Sonden ble den første som gikk i bane rundt den minst utforskede av de jordlignende planetene. Merkur har en tredjedel av jordens radie, men nærmest like høy tetthet. Dagsiden kan nå opp i 400 °C, nattsiden synker til –200 °C. SNL.
Rekonstruksjoner av Columbus' skip Niña, Pinta og Santa Maria på vei fra Spania til Verdensutstillingen i Chicago 1893. E.B. Andrews.
1492 - Kristoffer Columbus setter seil
Tre skip under ledelse av italieneren Cristoforo Colombo satte ut fra Andalusia, finansiert av kongehuset i det nylig forente Spania. Målet var å finne en sjøvei vestover til Asia. 12. oktober nådde ekspedisjonen land i dagens Bahamas, og ble kanskje de første europeerne siden Leiv Eirikssons mannskap omkring år 1.000 til å besøke et kontinent der det hadde bodd folk siden steinalderen. Wikipedia.
Sverre Heiberg/Oslo Museum - oslobilder.no (CC by-sa). Luftegården i Oslo kretsfengsel sett fra en av cellene.
1944 - Kunstmaler pågrepet og torturert av nazi-politi i Oslo
Klokken 16.30 ble den 31 år gamle Ole Mellangen arrestert av det nazistiske Statspolitiet i Oslo for «befatning med illegale aviser». Han ble torturert til døde bare 14 dager senere. Les mer i ABC Nyheters serie «Krigssommeren»

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev