På denne dag – 8. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Nixon forlater Det hvite hus, dagen etter tv-talen der han erklærte sin avgang. Scanpix/AP.
1974 - Nixon trekker seg etter Watergate
Etter at justiskomitéen i Kongressen anbefalte riksrett mot USAs president Richard Nixon, erklærte han sin avgang i en tale 8. august 1974. Bakgrunnen var Watergate-skandalen, som startet med et innbrudd i Demokratenes hovedkvarter i 1972. Nixon-regjeringens forsøk på å tildekke sin rolle og hindre etterforskningen, førte til konstitusjonell krise. Wikipedia, SNL.
Georgisk soldat på en stridsvogn nær Tskhinvali, 8. august 2008. Scanpix/Reuters.
2008 - Georgia angriper Sør-Ossetia
Etter flere sammenstøt rykket georgiske styrker inn i Sør-Ossetia. Russland gikk inn på sør-ossetisk side, og etter fem dager ble Georgia tvunget ut. Sør-Ossetia er en georgisk delrepublikk, men i praksis har regionen vært løsrevet og under russisk beskyttelse siden 1990-tallet. NTB. Fra arkivet: – Georgiske soldater inn i Sør-Ossetias hovedstad (2008)
Utsnitt av plateomslaget.
1969 - Abbey Road-coveret
Iain Macmillan fikk ti minutter til å ta bilder av medlemmene i The Beatles idet de krysset Abbey Road i London. Han sto på en gardintrapp og en politimann holdt igjen trafikken. Motivet har blitt et av de mest berømte og etterapede i musikkhistorien. «Abbey Road» ble utgitt i september med singlene «Something» og «Come Together». Wikipedia. Ta quiz: Hva kan du om John Lennon?

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev