Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1974 - Nixon trekker seg etter Watergate

Nixon forlater Det hvite hus, dagen etter tv-talen der han erklærte sin avgang. Scanpix/AP.

1974 - Nixon trekker seg etter Watergate

Etter at justiskomitéen i Kongressen anbefalte riksrett mot USAs president Richard Nixon, erklærte han sin avgang i en tale 8. august 1974. Bakgrunnen var Watergate-skandalen, som startet med et innbrudd i Demokratenes hovedkvarter i 1972. Nixon-regjeringens forsøk på å tildekke sin rolle og hindre etterforskningen, førte til konstitusjonell krise. Wikipedia, SNL

2008 - Georgia angriper Sør-Ossetia

Georgisk soldat på en stridsvogn nær Tskhinvali, 8. august 2008. Scanpix/Reuters.

2008 - Georgia angriper Sør-Ossetia

Etter flere sammenstøt rykket georgiske styrker inn i Sør-Ossetia. Russland gikk inn på sør-ossetisk side, og etter fem dager ble Georgia tvunget ut. Sør-Ossetia er en georgisk delrepublikk, men i praksis har regionen vært løsrevet og under russisk beskyttelse siden 1990-tallet. NTB. Fra arkivet: – Georgiske soldater inn i Sør-Ossetias hovedstad (2008)

1969 - Abbey Road-coveret

Utsnitt av plateomslaget.

1969 - Abbey Road-coveret

Iain Macmillan fikk ti minutter til å ta bilder av medlemmene i The Beatles idet de krysset Abbey Road i London. Han sto på en gardintrapp og en politimann holdt igjen trafikken. Motivet har blitt et av de mest berømte og etterapede i musikkhistorien. «Abbey Road» ble utgitt i september med singlene «Something» og «Come Together». Wikipedia. Ta quiz: Hva kan du om John Lennon?