På denne dag – 10. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Vasaskipet på vei inn i tørrdokk i Stockholm, mai 1961. Via Wikimedia.
1628 - «Vasa» kantrar och sjunker
Orlogsskipet Vasa sank i Stockholms havn. Sverige lå i krig med Polen, og skipet inngikk i kong Gustaf II Adolfs planer. Kongens krav om to kanondekk istedenfor det ene skipsbyggerne hadde planlagt krevde for mye stabilitet, og skipet kantret straks det ble sjøsatt. Vasa ble hevet i 1961 og er i dag å se på Djurgården i Stockholm. SNL. Les også: Bulle og kaffe i Stockholm
«Gullalderen»: I 1974 vant Viking seriemesterskapet, og var blant finalelagene i cupen (der Skeid vant 3-1). Foto: NTB/Scanpix.
1899 - Viking Fotballklubb
Viking Fotballklubb i Stavanger ble stiftet 10. august 1899 som Idrettslaget Viking. «På begynnelsen av 1900-tallet var fotballkampene for det meste lokale oppgjør. Det var først i 1930-årene at laget begynte å markere seg på landsplan», skriver klubben på sine hjemmesider.
Illustrasjonsfoto: "Høytid". Fotograf: Kjersti Magnussen, via Flickr.com (CC BY 2.0).
258 - Larsok
Kirkelig høytidsdag til minne om St. Laurentius, som etter tradisjonen ble henrettet av romerne i 258. Han er blant annet skytshelgen for komikere og studenter. På primstavene ble «Larsok» symbolisert med en rist, fordi helgenen ble stekt levende av de romerske torturistene. På Jæren ble Larsok regnet som første høstdag. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev