På denne dag – 9. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Børgefjell nasjonalpark er et av få steder i landet der det fortsatt finnes fjellrev. Foto: visitborgefjell.com.
1963 - Børgefjell/Byrkije blir nasjonalpark
Børgefjell nasjonalpark ligger mellom Nord-Trøndelag og Nordland. Området er et av få steder i landet det fortsatt finnes fjellrev. Her yngler også jerv og gaupe, og bjørn kan treffes som streifdyr. Samer har i århundrer brukt Byrkije til beitemark, og det er en rekke samiske kulturminner i området. SNL. Les også: Ti fine fjellturer
NTB / Scanpix. Rasjoneringskort ble trykket ved Grøndahl og søn trykkeri. Illustrasjonsfoto.
1944 - Kjakans dristige kupp
Klokken 10.20 9. august fikk det nazistiske Statspolitiet i Oslo beskjed om at «noen» hadde stjålet samtlige rasjoneringskort fra en lastebil i Lakkegata. Det var Oslo-gjengen ledet av Gunnar «Kjakan» Sønsteby som sto bak. Les mer i artikkelserien «Krigssommeren».
Røyksoppen over Nagasaki etter at bomben gikk av. Scanpix/AP.
1945 - Den andre atombomben brukt i krig
USA slapp plutoniumbomben «Fat Man» over byen Nagasaki i Japan. Mindre enn et sekund etter at bomben detonerte var 35.000 mennesker drept, og de nordlige delene av byen ødelagt. Dagen etter kapitulerte Japan, og andre verdenskrig var over. Wikipedia, SNL. Video: Obama til japansk TV: Vil ikke beklage atombomben

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev