På denne dag – 11. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Filmen «300» fra 2006 er basert på Frank Millers tegneserie om slaget ved Thermopylene. Warner Bros. via IMDb.
480 f.Kr. - Slaget ved Thermopylene
300 spartanere under ledelse av kong Leonidas blokkerte i tre dager den eneste passasjen den persiske invasjonshæren kunne benytte ved Thermopylai. Grekerne ble forrådt av Efialtes, som viste perserne en vei rundt forsvaret. De andre greske bystatene trakk sine styrker tilbake, men de 300 spartanerne og 700 thespianere sto igjen for å møte kong Xerxes mye større hær.
Norske soldater forlater Spozhmai-hotellet etter et terrorangrep i juni 2012. Scanpix/AP Photo.
2003 - Nato-ledelse for Isaf i Afghanistan
Ledelsen av International Security Assistance Force (Isaf) i Afghanistan vekslet de første årene mellom ulike land. Ordningen var upraktisk, og Nato-alliansen tok over 11. august 2003. Dette ble alliansens første oppdrag utenfor Europa og Nord-Amerika. Isaf ble etablert for å bistå sivilsamfunnet og drive opplæring av lokale styrker, men ble raskt trukket inn i kampen mot Taliban. Wikipedia.
La Mojarra-inskripsjonen. Den lange kalenderen i kolonnen lengst til venstre. Maunus/Wikimedia.
3114 f.Kr. - Verden blir til (ifølge mayakalenderen)
«Den lange mayakalenderen» regnet dagene fra en mytisk skapelsesdag som antakelig tilsvarer 11. august 3114 f.Kr. Den tidligste «lange» mesoamerikanske kalenderen funnet i Mexico er datert til 36 f.Kr. Kalenderne ble brukt av blant annet aztekerne og mayaene. De er antatt å ha blitt utformet av Olmek-kulturen. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev