På denne dag – 14. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Luftskipet «Norge» over Ny-Ålesund ved avreisen mot Nordpolen, mai 1926. Via Nasjonalbiblioteket på Flickr.
1925 - Norsk suverenitet over Svalbard og Bjørnøya
Svalbardtraktaten trådte i kraft. Den internasjonale avtalen sikrer Norges selvstyre over Svalbard, men med begrensninger om militæranlegg og næringsliv. Norske lover og regler gjelder, men alle borger av land som har signert avtalen kan bosette seg, og drive jakt og fiske. Svalbard er definert som demilitarisert område. SNL.
Underwood & Co/ralphrepo/Flickr (CC BY 2.0) «Boksere» tatt til fange av amerikansk kavaleri.
1900 - Bokseropprøret slås ned
Åttenasjonsalliansen vender tilbake til Kina med 20.000 mann, beseirer Keiserens hær og inntar Peking 14. august. Bokseroppstanden var et nasjonalistisk opprør i Kina 1899-1901, rettet mot vestlig kolonialisme og assosiert misjonsvirksomhet. Det diplomatiske oppgjøret 1901 brakte Kina store ydmykelser. SNL, Wikipedia.
Stillbilde fra filmen. © 20th Century Fox, via imdb.com.
1975 - Premiere for «The Rocky Horror Picture Show»
Musikal-komedien regissert av Jim Sharman er en parodisk hyllest til eldre B-filmer. I både Storbritannia og USA begynte publikum å komme tilbake for å se filmen igjen og igjen, kle seg ut, og «spille med» skuespillerne på lerretet. Filmkritikerne var lunkne, men Rocky Horror har i dag status som noe av en kultfilm. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev