På denne dag – 12. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Personal Computer modell 5150 med monokromskjerm (modell 5151). Ruben de Rijcke/Wikiemedia (CC BY-SA 3.0)
1981 - Første PC fra IBM
Personal Computer-begrepet ble brukt før 1981, men gjennomslaget til IBMs versjon gjorde at det ble særlig knyttet til denne. Etter lanseringen blomstret markedet for tredjepartsleverandører av blant annet programvare. «IBM-kompatibel» var lenge et viktig kriterium for salg. Wikipedia.
TV-bildene av krigsfanger ved Omarska-leiren i det tidligere Jugoslavia sjokkerte Europa i 1992. Scanpix/AP.
1949 - Genèvekonvensjonene revidert etter 2. verdenskrig
Røde Kors tok etter 2. verdenskrig initiativ til en gjennomgang av Genèvekonvensjonene, et internasjonalt avtaleverk om beskyttelse av krigens ofre. Fire tillegg ble undertegnet i Genève 12. aug. 1949, bl.a. om behandling av krigsfanger og beskyttelse av sivile i krigstid. SNL.
Kursk var en av Russlands mest avanserte ubåter da den eksploderte og sank i august 2000. Foto: Scanpix/AP Photo.
2000 - Eksplosjon i atomubåten Kursk
Den russiske atomubåten Kursk forliste nordøst for Murmansk. Havariet skyldtes en torpedo som eksploderte. 118 mistet livet. Etter fem dager godtok president Vladimir Putin norske og britiske tilbud om assistanse. 19. august åpnet norske dykkere luken til rømningsrommet, men fant at det var oversvømmet. SNL, Wikipedia. Første verdenskrig: – Et sjøuhyre senket ubåten

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev