På denne dag – 17. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Benjamin (9) balanserer på ruinene i Middelalderparken i Oslo. Arkivfoto fra 2010: Kyrre Lien / Scanpix.
1624 - Oslo brenner
Bybrannen i 1624 var den største av brannene i middelalderens Oslo, der tjærebredde trehus sto tett. Etter brannen besluttet kong Christian IV at byen skulle gjenreises nær Akershus festning. Den nye byen fikk navnet Christiania. Området som brant tilsvarer dagens Gamlebyen. Wikipedia. Les også: Gjennom Middelalderdalen fra Oslo til Geilo
Hovedspennet til Hardangerbrua er 30 meter lengre enn Golden Gate Bridge i San Francisco. Erik Johansen/Scanpix.
2013 - Hardangerbrua åpnes for ordinær trafikk
Hardangerbrua går over Eidfjorden mellom Ulvik og Ullensvang kommuner. Den er med sine 1380 meter blant verdens 10 lengste hengebroer. De 201,5 meter høye brotårnene er de høyeste byggverkene på norsk fastland (antennemaster unntatt). Broen har det lengste brospennet i verden med bare to kjørefelt. Wikipedia.
Stillbilde fra filmen.
1908 - Den første tegnefilmen
Den franske animerte filmen Fantasmagorie hadde premiere, og anses av filmhistorikere som den første tegnefilmen. Filmen varer i cirka ett og et halvt minutt, og kan ses her. Småsurrealistisk sak om en strekfigur som finner på ugang. Tittelen er en referanse til fantasmografen, en gammel form for projeksjonsapparat. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev