På denne dag – 21. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Sovjetiske soldater forsøker å ta seg frem til tsjekkoslovakisk kringkasting, i gater tettpakket med demonstranter. Praha august 1968. Scanpix/Ctk/scan-foto
1968 - Invasjonen av Tsjekkoslovakia
Den kommunistiske ledelsen i Tsjekkoslovakia eksperimenterte med demokratisering og andre reformer. Natt til 21. august ble landet invadert av en halv million soldater fra Warszawapakt-landene Sovjet, Polen, Ungarn og Bulgaria. Den politiske ledelsen ble tvunget til å gå med på en nedtrapping av reformene. SNL.
St. Olavs Orden: Kommandør, herrer (Foto: Kjartan Hauglid, Det kongelige hoff).
1847 - Den Kongelige Norske St. Olavs Orden
Ordenen ble innstiftet av kong Oscar 1, og gis «for utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten». Kongen er stormester. Ordenen ble tidligere tildelt primært for embetsfortjeneste, etter hvert har flere fra kultur- og næringsliv blitt dekorert. Med unntak av kongelige og statsoverhoder tildeles ordenen kun til nordmenn. SNL.
«Mona Lisa gjenfunnet», Le Petit Parisien 13. desember 1913. Via Wikimedia.
1911 - Mona Lisa stjålet
Da Vincis maleri av damen med det mystiske smil ble stjålet fra Louvre i Paris. Den Louvre-ansatte tyven var en italiensk patriot, som mente maleriet hørte hjemme i hjemlandet. Etter å ha oppbevart det i leiligheten sin i to år ble han tatt da han forsøkte å selge bildet til et galleri i Firenze. Maleriet ble returnert i 1914. Wikipedia. Les også: Slik avslørte han Mona Lisas hemmelighet

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev