På denne dag – 20. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Oslo-avtalen ble også signert under en offentlig seremoni foran Det hvite hus i USA i september 1993. USAs president Clinton, Israels statsminister Rabin og PLO-leder Arafat. Scanpix/AP.
1993 - Oslo-avtalen signeres i hemmelighet
Avtalen mellom Israel og PLO ble først signert i Oslo, 20. august 1993. De to Oslo-avtalene var resultat av forhandlinger der målet var en senere fredsavtale. Avtalene har vært gjenstand for mye debatt; de ga ingen selvstendig palestinsk stat, men førte til etableringen av den palestinske selvstyremyndigheten. SNL. Les også: Israels okkupasjon runder 50 (2017)
Diego Rivera, en venn av Trotskij i Mexico, har laget dette veggmaleriet av Trotskij (ved flagget) sammen med Marx og Engels. JoePhoto/Wikimedia (CC BY 2.0).
1940 - Stalins agent angriper Trotskij i Mexico
Etter å ha blitt utvist fra Norge i 1936 fikk Lev Trotskij asyl i Mexico. Her ble han innhentet av den sovjetisk agenten Ramón Mercader, som angrep ham med en isøks på hans kontor. Trotskij døde dagen etter, 60 år gammel. Trotskij var sentral under revolusjonen i Russland i 1917, men da Lenin døde kom han på kant med Stalin og ble drevet i eksil. Wikipedia. Les også: Datidens Mulla Krekar
Giuseppe Garibaldi på Caprera. DeAgostini/Getty Images via Wikimedia (Public Domain).
1860 - Garibaldi med dampskip og rødskjorter til Sicilia
Frikorpslederen Giuseppe Garibaldi ville bidra til Italias samling etter krigen mot Østerrike. I mai 1860 brakte to dampskip ham og 1000 «rødskjorter» til Sicilia, og i juni hadde de erobret øya. 20. august krysset de til fastlandet og inntok Napoli. De hyllet Viktor Emanuel av Sardinia som Italias konge. Men da Garibaldis menn marsjerte mot Roma i 1862 ble de stanset. Italiensk samling inkludert Roma (unntatt Vatikanet) kom først i 1870. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev