På denne dag – 2. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Brannbomingen fra 2. september 1807, skildret av CW Eckersberg.
1807 - «Flåteranet»
Britisk marine bombet København i tre dager til Danmark ba om forhandlinger. 20 prosent av hovedstaden var da nedbrent, og britene fikk med seg hele den dansk-norske flåten. Storbritannia lå i krig med Napoleons Frankrike, og fryktet at flåten skulle falle på franske hender. «Flåteranet» førte til at Danmark-Norge sluttet seg til Frankrike i krigene. SNL.
Rikstelefonen i Karl Johans gate 14, 1911. Foto: Severin Worm-Petersen/Arkivet etter Televerket/Riksarkivet på Flickr.
1893 - Telefonforbindelse mellom Oslo og Stockholm
Rikstelefonforbindelsen mellom Oslo og Stockholm åpnes. «Alt står vel til i Norge, Deres Majestet», var statsminister Emil Stangs beskjed til kong Oscar 2. Allerede i 1880 hadde International Bell Telephone Company åpnet det første norske telefonanlegget, med sentraler i Oslo og Drammen. SNL, Wikipedia.
Det astronomiske observatorium ble reist 1831–1833 som universitetets første bygning. Mahlum/Wikimedia.
1811 - Universitetet i Oslo stiftes
Norges eldste universitet ble opprettet av kong Frederik 6, med navnet Det Kongelige Frederiks Universitet. Navnet ble endret til dagens i 1939. Universitetets første campus lå på Christiania torv. Universitetet åpnet i 1813 med 5 professorer og 18 studenter. Kvinner fikk adgang til å studere i 1884. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev