På denne dag – 31. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Prinsessen fotografert i mai samme år som ulykken. Scanpix/AP.
1997 - Prinsesse Diana dør i bilulykke
Diana, prinsesse av Wales, døde som følge av skadene hun fikk ved en bilkollisjon i Paris samme natt. Medier la tidlig skylden på paparazzi-fotografer som fulgte etter bilen, men en 18 måneder lang fransk etterforskning konkluderte at ulykken ble forårsaket av sjåføren, som hadde promille og tapte kontroll over Mercedesen i høy hastighet. Wikipedia. Les også: – Diana skulle til Norge
Bildet viser Arne Myrdal i Brumunddal, sammen med en tilhenger som gjør Hitler-hilsen. I forgrunnen politi med hjelmer og skjold. NTB arkivfoto: Morten Hvaal/SCANPIX.
1991 - Gateslag i Brumunddal
Lederen av «Norge mot innvandring», Arne Myrdal, var invitert av sympatisører til Brumunddal, et tettsted som hadde vært rystet av angrep mot innvandrere. Antirasister og flere politiske parti fikk tillatelse til en motdemonstrasjon, men ble angrepet av Myrdals folk. Det utviklet seg til et gateslag der flere ble lettere skadd og minst fem pågrepet. Kilde: NTB.
Her, i Øvregaten i Bergen, ble Sjømannskirken stiftet i 1864. Pastor Storjohann, 50 år etter. Motiv: Sjømannskirken/Bergens Sjøfartsmuseum
1864 - Sjømannskirken grunnlegges i Bergen
Sjømannskirken er en frivillig organisasjon, grunnlagt i Bergen 1864 med navnet «Foreningen til Evangeliets Forkyndelse for Skandinaviske Sjømænd i fremmede Havner». Den første kirken i Leith ved Edinburgh i Skottland ble opprettet i 1865. Sjømannskirkene er tilknyttet Den norske kirke, og har norske lutherske kirker over store deler av verden. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev