På denne dag – 5. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Fra åpningsshowet til TV 2, 6. september 1992. Foto: Scanpix.
1992 - TV 2 startet sine sendinger
TV 2 var Norges første private TV-selskap. Etter en konsesjonsutlysning i 1991 fikk TV 2 en tiårig konsesjon for å drive den nye tv-kanalen Stortinget vedtok i 1990. Hensikten var å skape konkurranse i det norske riksdekkende TV-markedet, der NRK hadde hatt monopol. TV 2 har hovedkontor i Bergen, men sender også fra Oslo. SNL.
Tsar Peter I, «den Store». Det later til å ha vært unntak for mustasje, eller kanskje Russlands hersker så seg råd til den. Maleri av Paul Delaroche.
1698 - Skatt på skjegg i Russland
Tsar Peter I hadde nylig kommet hjem fra reise i Vest-Europa, der han ble imponert over europeiske skikker. Ved retur innførte han skatt på skjegg, som et av flere «moderniseringstiltak». Politiet fikk myndighet til å tvangsbarbere folk som nektet å betale. Det var mye motstand, blant annet av religiøse årsaker. Skatten ble avskaffet i 1772. History Channel, Wikipedia.
En av gisseltakerne sprengte dette politihelikopteret etter å ha skutt gislene i det, natt til 6. september. Scanpix/AP.
1972 - München-terroren
8 terrorister fra den palestinske terrorgruppen Svart September snek seg inn i deltakerlandsbyen under München-OL. 11 medlemmer av det israelske OL-laget ble tatt som gisler. Terroristene krevde bl.a. et fly. Alt gikk galt da tysk politi åpnet ild på flyplassen. Aksjonen krevde 17 liv, blant disse de 11 israelerne. WikipediaLes også: Tidligere Mossad-sjef innrømmer Lillehammer-drap

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev