Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1854 - Slaget ved Alma

Slaget ved Alma. Foto: Wikimedia Commons

1854 - Slaget ved Alma

Slaget ved Alma ble starten på Krimkrigen, med Russland på den ene siden og Tyrkia, Sardinia, Frankrike og Storbritannia på den andre. Russland ønsket å gjøre Svartehavet til et russisk innhav for å få fri adgang til Middelhavet, men krigen som gjorde Florence Nightingale berømt endte med russisk retrett. SNL.

1973 - «Kampen mellom kjønnene»

Billie Jean King Foto: AP Photo

1973 - «Kampen mellom kjønnene»

20. september 1973 så 90 millioner mennesker den TV-sendte vennskapskampen mellom Bobby Riggs og Billie Jean King, kalt «kampen mellom kjønnene». King vant tre strake sett, og seieren hennes er regnet som svært betydningsfull for å gi kvinnetennis og kvinneidrett økt oppmerksomhet og status. Wikipedia.

1956 -  Rockeopptøyene i Oslo

Deler av filmplakaten til storsuksessen Rock Around the Clock. Foto: Wikimedia Commons

1956 -  Rockeopptøyene i Oslo

Etter at filmen «Rock Around the Clock» hadde hatt premiere på Sentrum kino i Oslo, ble det rockeopptøyer i byen, slik det hadde vært i andre land. 12 personer ble innbragt på politistasjonen etter at ungdommer gikk til aksjon mot biler, vinduer, trafikkskilt og forbipasserende, skrev VG på forsiden dagen etter. Wikipedia.