På denne dag – 20. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Etter slaget ble navnet Alma et populært jentenavn i Storbritannia. Foto: Wikimedia Commons
1854 - Slaget ved Alma
Slaget ved Alma ble starten på Krimkrigen, med Russland på den ene siden og Tyrkia, Sardinia, Frankrike og Storbritannia på den andre. Russland ønsket å gjøre Svartehavet til et russisk innhav for å få fri adgang til Middelhavet, men krigen som gjorde Florence Nightingale berømt endte med russisk retrett. SNL.
King vant totalt 12 singletitler i Grand Slam-turneringer. Foto: AP Photo
1973 - «Kampen mellom kjønnene»
20. september 1973 så 90 millioner mennesker den TV-sendte vennskapskampen mellom Bobby Riggs og Billie Jean King, kalt «kampen mellom kjønnene». King vant tre strake sett, og seieren hennes er regnet som svært betydningsfull for å gi kvinnetennis og kvinneidrett økt oppmerksomhet og status. Wikipedia.
Deler av filmplakaten til storsuksessen Rock Around the Clock. Foto: Wikimedia Commons
1956 - Rockeopptøyene i Oslo
Etter at filmen «Rock Around the Clock» hadde hatt premiere på Sentrum kino i Oslo, ble det rockeopptøyer i byen, slik det hadde vært i andre land. 12 personer ble innbragt på politistasjonen etter at ungdommer gikk til aksjon mot biler, vinduer, trafikkskilt og forbipasserende, skrev VG på forsiden dagen etter. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev