På denne dag – 19. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Einar Gerhardsen satt i konsentrasjonsleir i Tyskland og i fangeleir på Grini under andre verdenskrig- Foto: Oslo Museum
1987 - «Landsfaderen» dør
Arbeiderpartiformann Einar Gerhardsen var Norges statsminister fra 1945-1951 (til han trakk seg 19. september), fra 1955-1963 og 1963-1965. Han var en av hovedarkitektene bak den norske velferdsstaten og det moderne Norge etter andre verdenskrig. Han fikk derfor kallenavnet «landsfaderen». Gerhardsen døde 19. september 1987. Wikipedia.
En rull med 30.000 signaturer til støtte for kvinners stemmerett ble på dramatisk vis rullet ut på gulvet i parlamentet. Foto: Archives New Zealand
1893 - Første land gir kvinner stemmerett
Flere underskriftskampanjer ble levert til parlamentet i New Zealand mellom 1880 og 1893 for å gi kvinner rett til å stemme. Til slutt ble loven vedtatt med 20 mot 18 stemmer, og som første land i verden ga New Zealand kvinner rett til å stemme da guvernør Glasgow signerte «Electoral Bill» den 19. september 1893. NZ History.
I dag har såkalla emojiar tatt meir og meir over for dei vassrette smilefjesa.
1982 - Smilefjeset har bursdag :-)
19. september 1982 sender den amerikanske dataingeniøren Scott Fahlman det første kjende «smilefjeset» i ein epost. For å unngå misforståingar føreslår han at vitsar kan markerast slik :-) Allkunne Frå Framtida.no: Kan emojiar bli ein del av språket?

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev