Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1972 - Nei til EF

Morgenavisene hadde ulike versjoner klare for de eventuelle resultat. Arkivfoto: NTB / SCANPIX

1972 - Nei til EF

Den rådgivende folkeavstemningen om norsk medlemskap i EF. 53,5 prosent stemte mot norsk EF-medlemskap, 46,5 prosent for. Senterpartiet og Sosialistisk Folkeparti var de klare Nei-partiene, mens Høyre var det eneste partiet som sto samlet på Ja-siden. De øvrige partiene var til dels sterkt splittet i saken. SNL.

2015 - Første episode av Skam

Skjermdump frå NRK.

2015 - Første episode av Skam

Første episode av «Skam», ein ungdomsserie om elevar ved Hartvig Nissens videregående skole i Oslo, blir sendt på NRK. «Skam» har nådd eit stort publikum over heile verda, og ein amerikansk versjon er på veg. Frå Framtida.no: Stortinget gir Peer Gynt-prisen til «Skam»

1066 - Harald Hardråde faller ved Stamford bro

Slaget ved Stamford bro av Peter Nicolai Arbo. Via Wikimedia.

1066 - Harald Hardråde faller ved Stamford bro

I 1066 seilte norske kong Harald Hardråde med 2-300 skip til England. Kongen var blant dem som gjorde krav på den engelske tronen. Harald og flesteparten av hans menn falt i slaget ved Stamford bro, der han møtte engelske kong Harold Godwinsons hær. Slaget betraktes ofte som den symbolske avslutningen på vikingtiden. Wikipedia. Les også: Halfdan var her