På denne dag – 25. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Morgenavisene hadde ulike versjoner klare for de eventuelle resultat. Arkivfoto: NTB / SCANPIX
1972 - Nei til EF
Den rådgivende folkeavstemningen om norsk medlemskap i EF. 53,5 prosent stemte mot norsk EF-medlemskap, 46,5 prosent for. Senterpartiet og Sosialistisk Folkeparti var de klare Nei-partiene, mens Høyre var det eneste partiet som sto samlet på Ja-siden. De øvrige partiene var til dels sterkt splittet i saken. SNL.
Skjermdump frå NRK.
2015 - Første episode av Skam
Første episode av «Skam», ein ungdomsserie om elevar ved Hartvig Nissens videregående skole i Oslo, blir sendt på NRK. «Skam» har nådd eit stort publikum over heile verda, og ein amerikansk versjon er på veg. Frå Framtida.no: Stortinget gir Peer Gynt-prisen til «Skam»
Slaget ved Stamford bro av Peter Nicolai Arbo. Via Wikimedia.
1066 - Harald Hardråde faller ved Stamford bro
I 1066 seilte norske kong Harald Hardråde med 2-300 skip til England. Kongen var blant dem som gjorde krav på den engelske tronen. Harald og flesteparten av hans menn falt i slaget ved Stamford bro, der han møtte engelske kong Harold Godwinsons hær. Slaget betraktes ofte som den symbolske avslutningen på vikingtiden. Wikipedia. Les også: Halfdan var her

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev