Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1241 - Snorre Sturlason blir drept

Foto: Christian Krogh / Offentlig domene

1241 - Snorre Sturlason blir drept

Snorre Sturlason var en islandsk høvding, mest kjent som forfatter av noen av Norges viktigste bokverk; «Den yngre Edda» og «Heimskringla». Den norske kongen så etterhvert på Snorre som en forræder. Kongen ga Snorres tidligere svigersønn i oppdrag å drepe Snorre, noe han lyktes med 23. september 1241. Wikipedia. Frosta og Stiklestad: En kulturhistorisk reise

1980 - Bob Marleys siste konsert

Bob Marley fortsatte å turnere etter han fikk påvist hudkreft. Foto: monosnaps/flickr/CC BY 2.0

1980 - Bob Marleys siste konsert

Bob Marley er den mestselgende reggae-musikeren i verden. Han er også kjent for å ha hjulpet til å spre jamaikansk musikk, rastafaribevegelsen og sin støtte til afrikanere. Marley fikk påvist hudkreft i 1977, men fortsatte å turnere til sin siste konsert i Pittsburg 23. september 1980. Resten av turneen ble avlyst på grunn av sykdom, og han døde noen måneder senere. Wikipedia.

1846 - Oppdagelsen av Neptun

1846 - Oppdagelsen av Neptun

Planeten ble matematisk forutsett av Urbain Le Verrier før den ble direkte observert ved teleskopiske observasjoner i Berlins observatorium av Johann Gottfried Galle om kvelden 23. september 1846. Det var et sensasjonelt øyeblikk i det 19. århundrets vitenskap og en dramatisk bekreftelse på Newtons teori om gravitasjon. Wikipedia.