På denne dag – 23. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Christian Krogh / Offentlig domene
1241 - Snorre Sturlason blir drept
Snorre Sturlason var en islandsk høvding, mest kjent som forfatter av noen av Norges viktigste bokverk; «Den yngre Edda» og «Heimskringla». Den norske kongen så etterhvert på Snorre som en forræder. Kongen ga Snorres tidligere svigersønn i oppdrag å drepe Snorre, noe han lyktes med 23. september 1241. Wikipedia. Frosta og Stiklestad: En kulturhistorisk reise
Bob Marley fortsatte å turnere etter han fikk påvist hudkreft. Foto: monosnaps/flickr/CC BY 2.0
1980 - Bob Marleys siste konsert
Bob Marley er den mestselgende reggae-musikeren i verden. Han er også kjent for å ha hjulpet til å spre jamaikansk musikk, rastafaribevegelsen og sin støtte til afrikanere. Marley fikk påvist hudkreft i 1977, men fortsatte å turnere til sin siste konsert i Pittsburg 23. september 1980. Resten av turneen ble avlyst på grunn av sykdom, og han døde noen måneder senere. Wikipedia.
Astrofysiker François Aragos uttrykte at Le Verrier hadde oppdaget en planet «med pennespissen sin». Foto: NASA
1846 - Oppdagelsen av Neptun
Planeten ble matematisk forutsett av Urbain Le Verrier før den ble direkte observert ved teleskopiske observasjoner i Berlins observatorium av Johann Gottfried Galle om kvelden 23. september 1846. Det var et sensasjonelt øyeblikk i det 19. århundrets vitenskap og en dramatisk bekreftelse på Newtons teori om gravitasjon. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev