På denne dag – 29. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Disse lappene ble delt ut til alle jøder i Kiev. På lappene stod det at alle jødene skulle samles for reetablering. Foto: Offentlig domene
1941 - Massakren i Babij Jar
Alle jøder i Kiev fikk beskjed om å møte opp i Babij Jar den 29. september 1941. Jødene trodde de skulle bli flyttet og tok med seg dokumenter, penger og verdisaker, men de tyske offiserene hadde planlagt full utryddelse. 33.771 ukrainske jøder ble henrettet ved skyting og likene ble begravet i en ravine. Massakren varte i to dager og var den første av mange. Wikipedia.
Samisk kulturråd bevilget midlene til utgivelsen, men da støtten forsvant, hadde ikke forlaget mulighet til å fortsette lenger. Foto: Aktuell / Scanpix
1987 - Donald Duck utgis på samisk
I september 1987 ga forlaget Jårgalæđđji ut første nummer av Donald Duck & Co, eller «Vulle Vuojaš», på samisk. Bladet ble godt mottatt, og førsteopplaget på 2.000 eksemplarer ble raskt utsolgt. Tegneserien ble gitt ut i 33 nummer før det tok slutt i 1988 etter at økonomien gjorde det vanskelig å fortsette med utgivelser. Wikipedia. NRK.
Første generasjon Camaro var i produksjon frem til 1969. Foto: Wikimedia Commons
1966 - Første Camaro selges
Chevrolet annonserte sin splitter nye modell «Camaro» på en pressekonferanse i 1966. Selskapets administrerende direktør ble spurt om hva Camaro betydde, og svarte pressen at Camaro «er et lite, hissig dyr som spiser Mustanger». Første generasjon kom på markedet 29. september 1966, og 67-modellen skulle ta opp kampen med Ford Mustang. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev