På denne dag – 28. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Arkivbilde av passasjerfergen Estonia som sank på vei fra Talinn i Estland til Stockholm. Foto: Scanpix
1994 - «Estonia» sank i Østersjøen
M/S Estonia på vei fra Tallinn til Stockholm kantret og sank i Østersjøen med nær 1.000 passasjerer om bord 28. september 1994. 852 mennesker døde, bare 137 ble reddet. Seks av de omkomne og to overlevende var norske. En internasjonal etterforskningsgruppe slo i 1997 fast at feil ved baugportene forårsaket ulykken. NTB. Les også: – Mayday, Mayday Silja Europa. Estonia
Politibilen kjørte inn i bilen som kidnapperne brukte på Torp flyplass. Ingen av gislene ble skadd. Foto: NTB Scanpix
1994 - Gisselsituasjonen på Torp
To menn ranet et postkontor i Larvik for 1,5 millioner kroner og tok fire gisler under flukten fra politiet som de truet med å skyte hvis ikke kravene deres ble innfridd. Nedtellingen til tidsfristen gikk over politisambandet og ble kringkastet på radio og tv. Dramaet endte på Torp flyplass der beredskapstroppen skjøt den ene raneren og pågrep den andre. Wikipedia.
Harald Godwinson døde i slaget ved Hastings, og Vilhelm kunne fortsette marsjen mot London. Foto: Bayeux Tapestry / Offentlig domene
1066 - Vilhelm Erobreren invaderer England
Etter Edvard Bekjennerens død i januar 1066, krevde Vilhelm tronen i England. Vilhelm sørget for å få pavens støtte for sitt krav, og mottok et pavelig banner som han fikk rett til å bære i felt. Omtrent 600 skip og 7.000 menn ankom Sussex 28. september 1066. Vilhelm beseiret Harald Godwinson og regjerte i England frem til sin død i 1087. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev