På denne dag – 2. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Under landing i sterk vind havarerer sjøflyet «Bukken Bruse» i havnen i Hommelvik ved Trondheim. 19 personer mister livet. Foto: NTB scanpix.
1948 - «Bukken Bruse» havarerer under landing
Under landing i sterk vind havarerer sjøflyet «Bukken Bruse» i havnen i Hommelvik ved Trondheim. Av de totalt 45 ombord døde 16 passasjerer og tre i besetningen. De eneste som ikke druknet var de som satt bakerst i røykeavdelingen, deriblant den kjente filosofen og samfunns­kritikeren Bertrand Russell (1872 – 1970). NTB/Wikipedia/Under Dusken
Romanen «Jorden rundt på 80 dager» er en av Jules Vernes mest berømte. Foto: Wikimedia Commons.
1872 - Tidenes veddemål i boka «Jorden rundt på 80 dager»
Den eksentriske engelskmannen Phileas Fogg inngår et veddemål i Reformklubben i London: Han setter 20.000 pund på at han skal kunne reise verden rundt på åtti dager. Sammen med tjeneren Passepartout legger de i vei den 2. oktober 1872. Romanen «Jorden rundt på 80 dager» er en av Jules Vernes mest berømte. Kilde: Bokklubben.no, SNL.
111 fanger dør da Candiru-fengselet i Brasil blir stormet av politiet i 1992. Fengselet ble senere fjernet (bildet). Foto: AP / NTB scanpix.
1992 - Fengselsmassakre i Brasil
Etter et fangeopprør i Carandiru-fengselet i São Paulo, stormer brasiliansk politi fengselet den 2. oktober 1992. 111 fanger dør i aksjonen, mange av dem skutt bakfra. Det hevdes at politifolkene skjøt vilt av redsel for å komme i fysisk kontakt med de mange hivsmittede fangene. Carandiru var bygd for cirka 3.000 personer, men rommet det dobbelte før massakren. Kilde: NTB, Dagbladet.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev