På denne dag – 30. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Reaksjonene var voldsomme etter tegningene ble trykket, tegneren Kurt Westergaard ble forsøkt drept. Foto: Reuters
2005 - Muhammedkarikaturene i Jyllands-Posten
Den danske avisen Jyllands-Posten trykket tolv karikaturtegninger av profeten Muhammed i 2005. Mange muslimer opplevde publiseringen som en provokasjon, og det oppsto opptøyer i flere land. Flere medier valgte etter hvert å sette karikaturene på trykk, blant annet Aftenposten, Dagbladet og TV 2. NTB. Les også: Fordømmer Muhammed-beklagelsen
I Tryllefløyten får Prins Tamino i oppdrag av Nattens dronning å befri hennes datter Pamina fra den onde trollmannen. Foto: Ap Photo
1791 - Mozarts «Tryllefløyten» uroppføres
Wolfgang Amadeus Mozarts opera «Tryllefløyten» hadde premiere i Wien den 30. september 1791, bare to måneder før komponistens død. Operaen er et Singspiel som kombinerer resitativ med talt dialog mellom sangsekvensene.  Tryllefløyten er blant de mest spilte i verden, og er elsket for sin sjarmerende historie og sitt solide musikkhåndverk. Wikipedia.
De nyeste 747-400-modellene er blant de raskeste passasjerflyene i drift, med en marsjhastighet på opptil 0,85 Mach eller 920 km/t. Foto: AP Photo
1968 - Boeing 747 introduseres for verden
Den første Boeing 747 ble rullet ut fra fabrikken i Everett 30. september 1968 foran verdenspressen og representanter fra de 26 flyselskapene som hadde bestilt flyet. Det var ikke ventet at modellen ville bli særlig langlivet fordi man trodde supersoniske fly var fremtiden. I dag er 747 fremdeles i bruk, og per juni 2016 var det produsert 1.523 slike fly. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev