På denne dag – 3. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

En mann skrider til verket med slegge ved Berlinmuren i november 1989. Scanpix/AP.
1990 - Tyskland gjenforenes
I 1990 godtok Sovjet at et gjenforent Tyskland selv kunne velge alliansetilhørighet, altså: åpnet for Nato-medlemskap. Dette hadde vært en hindring for full gjenforening siden Berlinmurens fall. 3. oktober 1990 var full gjenforening et faktum. Det var feiring, men kom også mange utfordringer med svært forskjellige økonomier. Kilde: SNL.
Vercingetorix' overgivelse til Julius Cæsar. Maleri av Lionel Royer.
52 f.Kr. - Gallerne overgir seg
Etter slaget ved Alesia, måtte gallerhøvdingen Vercingetorix overgi seg til romerske Julius Cæsar. Høvdingen hadde forent de galliske stammene til opprør, og ga romerne kraftig motstand. I løpet av Gallerkrigen underkastet romerne seg dagens Frankrike på brutalt vis. Historiske kilder tyder ikke på at én liten landsby i Aremorica klarte å holde stand. Wikipedia.
Simpson reagerer i retten da frikjennelsen blir forkynt, 3. oktober 1995. Foto: Scanpix/AP.
1995 - O.J. Simpson frifinnes
Den amerikanske sportsstjernen O.J. Simpson ble drapssiktet etter at kona og hennes venn ble funnet knivdrept i Los Angeles i 1994. Han ble frikjent av juryen, men senere dømt til å betale de etterlatte erstatning. Straffesaken fikk enorm mediedekning, og ble direktesendt på fjernsyn. Wikipedia/NTB. Les også: O.J. Simpson kan snart være en fri mann (2017)

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev