På denne dag – 10. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Den amerikanske astronauten Buzz Aldrin på Månen under Apollo 11-ferden i 1969. Foto: Neil Armstrong/NASA.
1967 - Ingen militærbaser på månen
«Romtraktaten» er en flernasjonal avtale om utforskningen av verdensrommet. Den kom under romkappløpet, på USAs initiativ. Avtalen sier at utforskningen av rommet skal skje «for hele menneskeheten». Partene er enige om å ikke åpne militære baser på månen, og ikke plassere atomvåpen i bane. Wikipedia. Les også: Astronauter la igjen de merkeligste ting på månen
Solnedgang i Curaçao. Foto: Markus Lin/Flickr (CC BY-SA 2.0).
2010 - De nederlandske Antiller oppløses
De nederlandske Antiller besto av øyer ved kysten av Venezuela, men også lenger nord i Karibia. Aruba ble skilt ut som eget land i Kongeriket Nederlandene i 1986. Resten ble oppløst 2010, da Curaçao og Sint Maarten også ble selvstyrte land i kongeriket, mens øvrige øyer ble del av Nederland som særskilte kommuner. Wikipedia. Les også: Verdens minste flystripe er verdens vakreste
Sudettyskere hilser Hitler i oktober 1938. Scanpix/AP.
1938 - Sudetlandet innlemmet i Tyskland
Tyskere i det det fjellrike Sudetlandet ble del av Tsjekkoslovakia etter 1. verdenskrig. Mange av de ca 3 millioner tyskerne ønsket tilslutning til Tyskland på 30-tallet. I oktober 1938 ble områdene innlemmet, etter München-forliket mellom europeiske stormakter måneden før. De tsjekkiske delene av Tsjekkoslovakia ble invadert av Tyskland i mars 1939.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev