På denne dag – 9. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Andrew Lloyd Webbers berømte musikal hadde premiere i 1986. Foto: thephantomoftheopera.com.
1986 - Operafantomet har premiere
Musikalen om operafantomet i Paris er tidenes musikalsuksess. Andrew Lloyd Webbers musikal er sett av over 100 millioner mennesker verden rundt siden åpningen i London i 1986. Musikalen bygger på romanen Operafantomet av Gaston Leroux fra 1910. Kilde: Adresseavisen / Timeanddate.com.
Fredsprisvinner Malala YousafzaiI 2014 ble forsøkt drept 9. oktober 2012. Foto: NTB scanpix.
2012 - Malala forsøkt drept
Malala Yousufzai ble internasjonalt kjent gjennom en blogg på BBC i 2009, og har i flere år kjempet for jenters rett til å gå på skole. 9. oktober 2012 ble hun skutt i hodet av Taliban på vei til skolen. Hun ble fløyet til Storbritannia hvor hun ble operert. I 2014 fikk hun Nobels fredspris. Malala var da 17 år. Kilde: NTB / NRK.
Revolusjonslederen Che Guevara (1928-1967) blir henrettet av bolivianske tropper. Foto: Alberto Korda / Wikimedia Commons.
1967 - Ernesto «Che» Guevara blir drept
Den kjente argentinske revolusjonslederen Che Guevara (1928-1967) ble henrettet av bolivianske tropper i La Higuera i Bolivia i 1967. Hendene hans ble kuttet av for å sikre fingeravtrykk, mens resten av kroppen ble gravlagt på et hemmelig sted. Skjelettet av geriljalederen ble funnet under en flystripe i nærheten av Vallegrande i Bolivia i 1997. Kilde: VG.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev