På denne dag – 12. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Rundt 1910 satte Freia opp Oslos første lysreklame, som (etter flere moderniseringer) fremdeles står samme sted. Arkivfoto: Scanpix.
1992 - Salget av Freia
12. oktober 1992 solgte Norsk Hydro, Procordia og finske Paulig sine aksjer i Freia Marabou til Kraft General Foods (i dag Mondelēz International). Freia er en av Norges mest kjente varemerker, og ble grunnlagt i 1889 av Fred. Christensen og Olaf Larsen på Rodeløkka i Oslo. Det er fremdeles sjokoladeproduksjon ved fabrikken på Rodeløkka. SNL, m.fl.
Tradisjonell produksjon av bunad krever en rekke forskjellige håndarbeidsteknikker. Foto: Solveig Grinder / Norges Husflidslag (Via Scanpix).
1910 - Norges Husflidsforbund
Forbundet var en sammenslutning av husflidsforeninger og kunstindustrimuséer for å fremme «husfliden», altså hjemmeproduksjon av tradisjonelle nytte- og prydgjenstander; veving, strikking, nålarbeid m.v. Organisasjonen heter i dag Norges Husflidslag, og har ca. 24.000 medlemmer. Norges Husflidslag.
Lokalbefolkning og utenlandske turister evakueres etter eksplosjonene, natt til 13. oktober 2002. Scanpix/AP.
2002 - Terroren på Bali
Angrepene skjedde i turistområdet Kuta på den indonesiske øya Bali, et yndet feriemål for vestlige turister. 202 ble drept og 209 såret da tre bomber gikk av. Angrepet skjedde under en av de travleste sesongene. Den lokale islamistgruppa Jemaah Islamiyah ble holdt ansvarlig for angrepet, som også ble knyttet til al-Qaida. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev