Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1992 - Salget av Freia

Rundt 1910 satte Freia opp Oslos første lysreklame, som etter flere moderniseringer fremdeles står på samme sted. Arkivfoto: Scanpix.

1992 - Salget av Freia

12. oktober 1992 solgte Norsk Hydro, Procordia og finske Paulig sine aksjer i Freia Marabou til Kraft General Foods (i dag Mondelēz International). Freia er en av Norges mest kjente varemerker, og ble grunnlagt i 1889 av Fred. Christensen og Olaf Larsen på Rodeløkka i Oslo. Det er fremdeles sjokoladeproduksjon ved fabrikken på Rodeløkka. SNL, m.fl.

1910 - Norges Husflidsforbund

Tradisjonell produksjon av bunad krever en rekke forskjellige håndarbeidsteknikker. Foto: Solveig Grinder / Norges Husflidslag (Via Scanpix).

1910 - Norges Husflidsforbund

Forbundet var en sammenslutning av husflidsforeninger og kunstindustrimuséer for å fremme «husfliden», altså hjemmeproduksjon av tradisjonelle nytte- og prydgjenstander; veving, strikking, nålarbeid m.v. Organisasjonen heter i dag Norges Husflidslag, og har ca. 24.000 medlemmer. Norges Husflidslag

2002 - Terroren på Bali

Lokalbefolkning og utenlandske turister blir evakuert etter eksplosjonene, natt til 13. oktober 2002. Scanpix/AP.

2002 - Terroren på Bali

Angrepene skjedde i turistområdet Kuta på den indonesiske øya Bali, et yndet feriemål for vestlige turister. 202 ble drept og 209 såret da tre bomber gikk av. Angrepet skjedde under en av de travleste sesongene. Den lokale islamistgruppa Jemaah Islamiyah ble holdt ansvarlig for angrepet, som også ble knyttet til al-Qaida. Wikipedia