På denne dag – 20. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

«Sonja Henie og Niels Onstad skjenket 20 millioner kroner og størstedelen av sin malerisamling til en stiftelse som skal bygge museumsanlegg på Høvikodden». NTB / Scanpix
1961 - Sonja Henies og Niels Onstads Stiftelser
Sammen med ektemannen opprettet kunstløpstjerne og filmskuespiller Sonja Henie en stiftelse med formål å bygge kunstsenter i Bærum. Gaven fra paret omfattet 110 nyere kunstverk, 10 millioner til oppføring av senteret og 10 millioner til et driftsfond. Kunstsenteret på Høvikodden åpnet i 1968. Lottstift.no, SNL.
Libyas leder Muammar Gaddafi (t.v.) hilser på USAs president Barack Obama under G8-møtet i Italia sommeren 2009. Scanpix/AP.
2011 - Libyas diktator Gaddafi drept
Etter at den «Arabiske våren» kom til Libya, og etter Natos bombing til støtte for opprørerne i landet, var Libyas mangeårige leder Muammar al-Gaddafi på flukt. Han ble tatt til fange og drept i sin hjemby Sirte. Videoer på nett lot til å vise grov mishandling av diktatoren. Gaddafi kom til makten ved et kupp i 1969, og sto for en særegen form for arabisk nasjonalisme. Wikipedia.
I 2007 kom Sydney Opera House i Australia med på verdensarvlisten til Unesco. Foto: REUTERS/Steven Saphore
1973 - Operahuset i Sydney innvies
Tidsplanen for et av de mest særpregede bygg fra det 20. århundret ble overskredet med 11 år, og kostnaden 14 ganger høyere enn opprinnelig planlagt. Operahuset i Sydney er tegnet av danske Jørn Utzon, men han trakk seg fra prosjektet etter sterk uenighet med bystyret. Da Utzon døde i 2008 hadde han ikke sett det ferdige bygget med egne øyne. Wikipedia, NTB.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev