Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1961 -  Sonja Henies og Niels Onstads Stiftelser

Billedtekst 20. oktober 1961: «Sonja Henie og Niels Onstad har bestemt seg for å skjenke 20 millioner kr og størstedelen av sin malerisamling til en stiftelse som skal bygge museumsanlegg på Høvikodden». NTB / Scanpix

1961 -  Sonja Henies og Niels Onstads Stiftelser

Sammen med ektemannen opprettet kunstløpstjerne og filmskuespiller Sonja Henie en stiftelse med formål å bygge kunstsenter i Bærum. Gaven fra paret omfattet 110 nyere kunstverk, 10 millioner til oppføring av senteret og 10 millioner til et driftsfond. Kunstsenteret på Høvikodden åpnet i 1968. Lottstift.no, SNL

2011 - Libyas diktator Gaddafi drept

Libyas leder Muammar Gaddafi (t.v.) hilser på USAs president Barack Obama under G8-møtet i Italia sommeren 2009. Scanpix/AP.

2011 - Libyas diktator Gaddafi drept

Etter at den «Arabiske våren» kom til Libya, og etter Natos bombing til støtte for opprørerne i landet, var Libyas mangeårige leder Muammar al-Gaddafi på flukt. Han ble tatt til fange og drept i sin hjemby Sirte. Videoer på nett lot til å vise grov mishandling av diktatoren. Gaddafi kom til makten ved et kupp i 1969, og sto for en særegen form for arabisk nasjonalisme. Wikipedia.

1973 - Operahuset i Sydney innvies

Foto: REUTERS/Steven Saphore

1973 - Operahuset i Sydney innvies

Tidsplanen for et av de mest særpregede bygg fra det 20. århundret ble overskredet med 11 år, og kostnaden 14 ganger høyere enn opprinnelig planlagt. Operahuset i Sydney er tegnet av danske Jørn Utzon, men han trakk seg fra prosjektet etter sterk uenighet med bystyret. Da Utzon døde i 2008 hadde han ikke sett det ferdige bygget med egne øyne. Wikipedia, NTB.