På denne dag – 17. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

En eksplosjon i en bryggeribygning i London skaper en øltsunami som koster ni personer livet. Bilde fra stikk fra 1800-tallet.
1814 - Ølflommen i London
En eksplosjon i en bryggeribygning i London gjør at 1,2 millioner liter øl plutselig strømmer ut i gatene. Ni personer mister livet i øltsunamien, åtte av dem av drukning. Den niende skal ha dødd av alkoholforgiftning - etter sigende fordi han prøvde å drikke opp flommen. Kilde: Snopes.com og Damninteresting.com
Oljekrisen i 1973 førte til kjøreforbud med privatbil enkelte helger. Da tok Kong Olav trikken. NTB scanpix-foto av Odd Wentzels berømte foto.
1973 - Oljekrise i vestlige land
På denne dato i 1973 iverksatte OPEC oljeboikott overfor land som støttet Israel under Yom Kippur-krigen. Konsekvensen ble at oljeprisen økte med 200 prosent. Oljekrisen førte i Norge til kjøreforbud med privatbil noen helger i november og desember 1973. I Storbritannia førte den kuriøst nok også til tradisjonen med søndagskamper i ligafotballen. Kilde: Wikipedia.
17. oktober 1956 vant sjakkgeniet Bobby Fischer det som blir kalt «Århundrets parti». Her er Fischer fotografert i 2005. Foto: AP / NTB scanpix.
1956 - Århundrets sjakkparti
Sent på ettermiddagen den 17. oktober 1956 i New York spilles det som har blitt kalt «Århundrets sjakkparti». På hver sin side av brettet: Det 13 år gamle sjakktalentet Bobby Fischer (1943 - 2008) og sjakkmesteren Donald Byrne (1930-1976). Fischer spilte med svarte brikker, imponerte med oppfinnsomhet og vant til slutt partiet. Kilde: Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev