Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1814 - Ølflommen i London

En eksplosjon i en bryggeribygning i London skaper en øltsunami som koster ni personer livet.

1814 - Ølflommen i London

En eksplosjon i en bryggeribygning i London gjør at 1,2 millioner liter øl plutselig strømmer ut i gatene. Ni personer mister livet i øltsunamien, åtte av dem av drukning. Den niende skal ha dødd av alkoholforgiftning - etter sigende fordi han prøvde å drikke opp flommen. Kilde: Snopes.com og Damninteresting.com

1973 - Oljekrise i vestlige land

Oljekrisen i 1973 førte til kjøreforbud med privatbil enkelte helger. Da tok Kong Olav trikken. NTB scanpix-foto av Odd Wentzels berømte foto.

1973 - Oljekrise i vestlige land

På denne dato i 1973 iverksatte OPEC oljeboikott overfor land som støttet Israel under Yom Kippur-krigen. Konsekvensen ble at oljeprisen økte med 200 prosent. Oljekrisen førte i Norge til kjøreforbud med privatbil noen helger i november og desember 1973. I Storbritannia førte den kuriøst nok også til tradisjonen med søndagskamper i ligafotballen. Kilde: Wikipedia.

1956 - Århundrets sjakkparti

17. oktober 1956 vant sjakkgeniet Bobby Fischer det som blir kalt «Århundrets parti». Her er kontroversielle Fischer fotografert i 2005. Foto: AP / NTB scanpix.

1956 - Århundrets sjakkparti

Sent på ettermiddagen den 17. oktober 1956 i New York spilles det som har blitt kalt «Århundrets sjakkparti». På hver sin side av brettet: Det 13 år gamle sjakktalentet Bobby Fischer (1943 - 2008) og sjakkmesteren Donald Byrne (1930-1976). Fischer spilte med svarte brikker, imponerte med oppfinnsomhet og vant til slutt partiet. Kilde: Wikipedia.