Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1945 - Quisling henrettes på Akershus festning

Quisling føres ut av Eidsivating lagmannsrett etter at han ble dømt til døden 10. september 1945. Foto: NTB/Scanpix.

1945 - Quisling henrettes på Akershus festning

Vidkun Quisling ble høsten 1945 dømt til døden for landsforræderi i Eidsivating lagmannsrett. Anken til Høyesterett ble avslått, og 24. oktober ble han henrettet ved skyting. Quisling stiftet fascistpartiet Nasjonal Samling i 1933, og var «ministerpresident» i en tyskstøttet regjering i Norge under andre verdenskrig. Wikipedia. Les også: Slik ble Quisling og NS-toppene lurt

1861 - Den transkontinentale telegraflinjen sto ferdig

Bygging av telegraflinjen, en rytter fra «Ponniekspressen» rir forbi. Denne ble overflødig da telegraflinjen sto ferdig, og nedlagt to dager senere. Wikimedia.

1861 - Den transkontinentale telegraflinjen sto ferdig

Den første telegraflinjen på tvers av USA forbandt et eksisterende telegrafnett på østkysten med California. Det var en milepæl i ingeniørkunst, men også i sammensveisingen av USA, som lot øst og vest kommunisere nærmest umiddelbart. 20 år tidligere tok det 110 dager før nyheten om president William Harrisons død nådde Los Angeles. Wikipedia

1998 - Hotel Cæsar har premiere

Presseopptreden før en av de første sesongene. Foto: Marit Hommedal/NTB Pluss.

1998 - Hotel Cæsar har premiere

Fjernsynsserie på TV 2, Norges første daglige «såpeopera». Serien er satt til et fiktivt hotell med eksteriør lånt fra Hambros plass i Oslo. I seriens første år kunne den nå en halv million seere daglig. Per juni 2016 var det laget 3000 episoder, og Hotel Cæsar var den lengstlevende såpeserien i Skandinavia. SNL, Wikipedia.