På denne dag – 24. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Quisling føres ut av Eidsivating lagmannsrett etter at dødsdommen falt 10. september 1945. Foto: NTB/Scanpix.
1945 - Quisling henrettes på Akershus festning
Vidkun Quisling ble høsten 1945 dømt til døden for landsforræderi i Eidsivating lagmannsrett. Anken til Høyesterett ble avslått, og 24. oktober ble han henrettet ved skyting. Quisling stiftet fascistpartiet Nasjonal Samling i 1933, og var «ministerpresident» i en tyskstøttet regjering i Norge under andre verdenskrig. Wikipedia. Les også: Slik ble Quisling og NS-toppene lurt
«Ponniekspressen» passerer arbeidet med telegraflinjen. Kurerene ble overflødige da telegrafen sto ferdig, og budtjenesten nedlagt to dager senere. Wikimedia.
1861 - Den transkontinentale telegraflinjen sto ferdig
Den første telegraflinjen på tvers av USA forbandt et eksisterende telegrafnett på østkysten med California. Det var en milepæl i ingeniørkunst, men også i sammensveisingen av USA, som lot øst og vest kommunisere nærmest umiddelbart. 20 år tidligere tok det 110 dager før nyheten om president William Harrisons død nådde Los Angeles. Wikipedia.
Presseopptreden før en av de første sesongene. Foto: Marit Hommedal/NTB Pluss.
1998 - Hotel Cæsar har premiere
Fjernsynsserie på TV 2, Norges første daglige «såpeopera». Serien er satt til et fiktivt hotell med eksteriør lånt fra Hambros plass i Oslo. I seriens første år kunne den nå en halv million seere daglig. Per juni 2016 var det laget 3000 episoder, og Hotel Cæsar var den lengstlevende såpeserien i Skandinavia. SNL, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev