På denne dag – 22. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

22. oktober 1962: President John F. Kennedy holdt en tale til nasjonen, der han fortalte om de sovjetiske rakettene på Cuba. Scanpix.
1962 - Cubakrisen: Kennedys ultimatum
Flyfoto avslørte at Sovjet var i ferd med å bygge rakettbaser på Cuba. USAs president Kennedy erklærte i en tv-tale at USA ville blokkere skipstrafikken for å hindre leveransene, og krevde avvikling av anleggene. Dramatiske dager fulgte, med sovjetiske lasteskip på vei mot blokadelinjen. Situasjonen ble løst ved direkte forhandlinger og påfølgende sovjetisk tilbaketrekking. SNL.
Den franske filosofen Jean-Paul Sartre avviste offentlige æresbevisninger. Arkivfoto fra 1948: Scanpix/AP.
1964 - Sartre avviser Nobelprisen i litteratur
Svenska Akademien annonserte at den franske filosofen Jean-Paul Sartre fikk Nobelprisen i litteratur 1964. Sartre nektet å ta imot prisen, og sa han ikke ønsket å «forvandles», og «ikke ville ta side i kulturstriden mellom vest og øst». Satre var den mest fremtredende representanten for eksistensialismen, og preget europeisk intellektuelt liv i etterkrigstiden. Wikipedia.
Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov, «Dollie de Luxe», satset stort med den første norske musikalen i London. Arkivfoto fra 1992: Scanpix/AP.
1992 - London-premiere for Which Witch
Den norske heksemusikalen åpnet på Piccadilly Theatre. «Klappsalver og bravorop fulgte forestillingen», skrev NTB. Britiske teaterkritikere var derimot nådeløse i sin slakt. «Which Witch» ble spilt 76 ganger og sett av 37.000 før den ble tatt av plakaten, og opphavspersonene satt igjen med milliongjeld. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev