På denne dag – 25. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Ratifisering av Münstertraktaten, den første av en serie avtaler fra mai til oktober 1648. Gerard ter Borch via Wikimedia.
1648 - Freden i Westfalen forkynnes
Fredsavtalen etter 30-årskrigene i Europa ga mindre territoriale endringer, men de tyske fyrstene bekreftet sin frie stilling i forholdet til keiseren. Fredsavtalen la grunnlaget for ideen om at nasjonalstater er suverene og likestilte i internasjonal lov. Dette er fortsatt et grunnleggende prinsipp i vår verdensorden (med enkelte unntak, se notis nederst). SNL, Wikipedia.
Faksimile fra den første Pondus-stripen via DN.no.
1995 - Pondus debuterer i Vestnytt
Den første stripen om den fotballgale bussjåføren, senere pubeier, Pondus sto på trykk i avisen Vestnytt på Sotra. Fra 1996 kom serien om Pondus, kameraten Jokke og et vell av aparte bifigurer med i månedsheftet Ernie. 20 år senere ble stripen publisert i 110 aviser, blader og nettsteder i åtte land. Pondus var i 2017 den mest solgte norske tegneserien noen gang. SNL.
Amerikanske soldater vokter fanger på Grenada i oktober 1983. Scanpix/AP.
1983 - Reagan sender styrker til Grenada
USAs ledelse var bekymret for båndene det revolusjonære regimet på den karibiske øya Grenada hadde til Sovjet og Cuba. Etter et nytt kupp i 1983 sendte USAs president Ronald Reagan 6000 soldater, i samarbeid med 6 vestindiske land. Aksjonen ble kritisert internasjonalt. Hør Reagan be Storbritannias statsminister Thatcher om unnskyldning. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev