På denne dag – 31. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Trykk fra reformasjonens 100-årsjubileum i 1617 viser Luther skrive sine teser på kirkedøren i Wittenberg med en enorm fjærpenn. Wikimedia.
1517 - Startskuddet for reformasjonen
Martin Luther var teologiprofessor i Wittenberg da han 31. oktober 1517 offentliggjorde 95 teser med kritikk av kirkens avlatshandel, der troende betalte for syndsforlatelse. Senere fortsatte han sin kritikk mot den katolske kirken. Luther ble med tiden bannlyst av paven, men fikk støtte av bl.a. kurfyrsten i Sachsen. SNL.
Tidligere amerikanske presidenter ved Mount Rushmore i august 2002. Foto: Scanpix/AP.
1941 - Mount Rushmore-monumentet ferdigstilt
Nasjonalmonumentet i South Dakota ble påbegynt 1927. Hver president var ment fremstilt fra hodet ned til livet, men budsjettet gjorde at arbeidet måtte avrundes i 1941. De 18 meter høye hodene fremstiller presidentene Washington (1732–1799), Jefferson (1743–1826), Roosevelt (1858–1919), og Lincoln (1809–1865).  Wikipedia.
Houdini (i undertøy) lot seg senke ned i den islagte Detroit-elven i 1907, i et av sine utbryterstunt. Scanpix/AP.
1926 - Harry Houdini døde (og kom ikke tilbake)
Utbryterkongen Harry Houdini brukte også sin berømmelse til å avsløre spiritister som hevdet de hadde kontakt med de døde. Etter hans død holdt enken Bess i en årrekke «seanser» ved Halloween. De hadde avtalt at Harry skulle sende en kodet melding fra den andre siden, om det var mulig. Bess ga seg med seansene i 1936, men tradisjonen fortsettes av enkelte tryllekunstnere. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev